ОСТАННІ НОВИНИ

Під стінами Львівської облради влаштували відразу три пікети

|

Перед сесією Львівської обласної ради під стінами установи влаштували відразу три пікети – лікарі, які обурені запланованою реорганізацією системи екстреної швидкої допомоги у області; медики із Львівської психіатричної клінічної лікарні; мешканці одного із сіл Львівщині, які вимагають завершити будівництво нової школи. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

пікет

Власне, щодо реорганізації служби екстреної медицини на Львівщині, лікарі незадоволені тим, що планується створення «Центр екстреної медицини та медицини катастроф», при цьому мають ліквідувати Львівський обласний центр екстреної медицини та медицини катастроф, Львівської станції швидкої медичної допомоги та Дрогобицької станції швидкої медичної допомоги. Медики кажуть, що їм доведеться писати заяву на звільнення і побоюються, що опісля цього не зможуть працевлаштуватися.

Що стосується пікету лікарів психіатричної лікарні, заступник головного лікаря Львівської обласної психіатричної лікарні Володимир Новосілець наголосив, що вони прийшли до облради, щоби врегулювати конфліктну ситуацію із деякими працівниками.

«Було закрито психтуберкульозне відділілення, відтак всім працівникам запропонували інші робочі місця на тих же умовах. Із 51 осіб всі перейшли, окрім 15 медиків, які дестабілізують ситуацію, пишуть в різні інстанції і вимагають, щоби спеціально для них відкрити туберкульозне відділення», – розповів заступник головного лікаря.

Ще один мітинг влаштували батьки учнів школи в селі Нижня Яблунька, оскільки навчальний заклад, в якому навчаються їхні діти нині є в аварійному стані і просто валиться на очах. «Буквально вчора у одному з класів обвалився дах. Кожного року ми латаємо стелю, але користі від цього мало, адже школа побудована ще в 50-х роках. Біля цієї школи будують нову, але ніяк не можуть завершити через брак фінансування. Якщо б її таки завершили, то діти могли б нарешті вчитися в нормальних, а, головне, безпечних умовах», – нарікали батьки школярів.

Фото ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *