ОСТАННІ НОВИНИ

Забудовник на Чайковського остаточно розвалив 150-річну твердиню

|

Від 150-річного будинку у Львові на перехресті вулиць Чайковського-Стефаника маже нічого не залишилось, незважаючи на заборони Держархбудконтролю та неодноразові акції протесту мешканців. Забудовнику вдалося «обхитрити» закон і розтягнути час так, аби встигнути повністю зруйнувати твердиню, що перебуває в історичному ареалі Львова. Про це сьогодні, 25 квітня,  під час брифінгу повідомив юрист Віталій Білоус.

DSC_2987

За його словами, ДАБІ  хоч і видала приписи на призупинення будь-яких робіт на Чайковського,31, та забудовник виявився «хитрішим» і зміг перекрутити законодавство на свою сторону.

«Тут чітко передбачена реакція ДАБІ – вона видає припис. Якщо  він не виконується, вона має право скасувати декларацію, на підставі якої проводяться будівельні роботи. Але тут так побавилися трошки із законом, бо передбачено, що припис починає діяти з моменту вручення. Представники забудовника були присутні під час складення припису, однак відмовилися від його отримання. ДАБІ, згідно із законодавством,  направила приписи  поштою на Чайковського,31 (місце проведення робіт – ред). І таким чином час йшов…», – зазначив юрист.

DSC_2988

Отримали поштою документ від ДАБІ забудовники вже тоді, коли від будинку залишилися лише спогади. І перевірка цих приписів триває досі. Як розповів представник інспекції ДАБІ Роман Федів, навіть після отримання приписів забудовник, порушуючи законодавство, не переставав розбирати твердиню.

«За результатами позапланової перевірки, яка була проведена у березні, були видані приписи замовнику будівництва і підряднику про зупинення робіт. Крім того, було видані два приписи про усунення порушень. Були виявлені порушення під час ведення документації під час заповнення журналу. Крім того, було видано припис ТзОВ «Люкс-Арв», яка не врахувала вимог по забезпеченню кількості паркомісць при проектуванні об’єкту.

Перевірку таких приписів ми почали здійснювали тільки після того, як ми отримали факти, що ці приписи отримані через поштове скерування.  До 28 квітня триває перевірка таких приписів. Ми вже бачимо, що роботи тут не зупинялися, будуть прийняті відповідні заходи реагування – будуть складені процесуальні документи . Вони мають сплатити штрафні санкції згідно чинного законодавства», – зазначив Р. Федів.

До слова, невиконання приписів є підставою для скасування декларації, на основі якої дозволялось будівництво на Чайковського, 31. Та чи не запізно – вирішувати громаді.

Як відомо із паспорта об’єкта, замовником будівництва є ПП “Рока” з юридичною адресою Чайковського, 31. Засновниками цієї фірми є Ігор Мудрікув та Наталія Олійник.

Ще у лютому Львівський портал писав, що будинок на вулиці Чайковського збираються повністю зруйнувати заради зведення чергового новобуда.

Фото: Катерина Родак, Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *