ОСТАННІ НОВИНИ

Проросійських «зірок» у Львові не заборонили через бізнес-інтереси, - Радик

Ірина ДРАГУН, Львівський портал

|

Львів віддавна «охрестили» серцем патріотизму України  та «другим П’ємонтом». Втім днями у Львівській міській раді прийняли зовсім «неп’ємонтівське» рішення – відмовилися заборонити виступи артистів, які їздять на співочі заробітки до Росії. Цією ситуацією неабияк обурений один із ініціаторів цієї ухвали координатор «Економічного бойкотного руху» Олег Радик. Із ним і поспілкувався на цю тему Львівський портал.

13084260_624528147694484_1057802069_n

 -Чому, на Вашу думку, на сесії Львівської міської ради не схотіли заборонити у місті концерти «зірок», які їздять на гастролі до Росії? Із чиєї вини це питання провалили?

-Всі фракції підтримали цю ухвалу. Добро на це дали усі, окрім «Самопомочі», яка вперлася і шукала будь-яких способів, щоб це питання в такому вигляді не прийняли. Вони вдавалися до безглуздих маніпуляцій, мовляв, ми проти Елтона Джона та Макаревича. Хоча в цій ухвалі було чорним по білому написано, що іноземні виконавці, зокрема, і російські, які підтримують цілісність України, завжди є бажаними гостями у місті Львові. Приписали сюди і гурт «Океан Ельзи», мовляв, якщо вони захочуть виступити перед українцями на Кубані. По-перше, настільки мені відомо, «океани» заборонені в Росії, по-друге, кубанські козаки вже давно не є проукраїнськими, ба, більше – воюють проти нас в Донбасі, по-третє, чи сам Вакарчук захотів би їхати туди виступати…

Якщо чесно, то ніхто не чекав такого шаленого спротиву щодо цього питання. У нас багато російського бізнесу, тому, думаю, що у такий спосіб «Самопоміч» виконувала чиїсь замовлення. А також тому що близькі люди до «Самопомочі» заробляють гроші, привозячи таких «зірок», які гастролюють у Росії. Тобто, окрім ідеологічної складової, що «Самопоміч» далека від допомоги в АТО, турбот, якими живе місто та Україна, тут, без сумніву, є і фінансова складова.

-Яку позицію у цьому питанні займав міський голова Львова Андрій Садовий?

-Його позиція була приблизно такою – артисти, які вчора виступали в Кремлі, а нині – на площі Ринок, мають право це робити, головне, щоби не було ніяких антиукраїнських заяв.

Основною вимогою міського голови було те, щоби заборонити співаків, які виступають у «ДНР/ЛНР» та окупованому Криму. Але це безглуздя, бо все цим і займається СБУ і Мінкультури. Головним було, щоби ця ухвала не стосувалася тих, хто заробляє гроші концертами у Росії. Тобто, такий собі камінь спотикання, саме це і було завданням міського голови і «Самопомочі»

 -Ви також були присутні на сесії міської ради, чи говорили з ним особисто на цю тему?

-Ні, особисто з ним не говорили. Якщо би мав таку можливість, то б сказав, щоби він перестав блазнювати, адже це питання має проходити абсолютно автоматично. Завтра спробуємо його прийняти на сесії обласної ради. Я реально був шокований, що виник такий шалений спротив стосовно такого банального питання.

Нині ще має бути редакційна колегія. Всі фракції мені пообіцяли, що все буде добре, що це питання врегулюють і таки врахують наші вимоги. Але я Андрію Івановичу ніколи не вірив, тому особливих надій на це не покладаю. Втім, все-таки дочекаюся рішення редакційної колегії. Але ми готові до боротьби із російськими колаборантами і з їхньою «кришою».

-Як, власне, збираєтеся боротися?

-Як громадська організація, яка ініціювала цю ухвалу, звернемося до суду, щоби її відмінили, і робитимемо нову. Така ухвала, яка ні про що, нікому не потрібна. Артисти не можуть сидіти одночасно на двох стільцях.

Окрім цього, в мене є велике бажання копнути в дупу керівника фракції «Самопоміч» Андрія Шевціва за безсоромну брехню, подальші кроки – ще придумаємо.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *