ОСТАННІ НОВИНИ

На Янівському цвинтарі вкрали бронзовий бюст

|

У Львові з Янівського цвинтаря вкрали бронзовий бюст вагою 300 кг. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

26192176

Так, до Шевченківського відділу поліції 24 квітня надійшла заява від 81-річної львів’янки про те, що з могили її сина на Янівському цвинтарі у період з 10 по 24 квітня  викрадено надмогильний бюст вагою близько 300 кг. Сума збитків 20 тисяч гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 297 ККУ (Наруга над могилою, іншим місцем поховання, над трупом або урною з прахом покійного, а також викрадення предметів, що знаходяться в місці поховання або на трупі. За цей злочин загрожує до трьох років тюрми.

Варто додати, що це далеко не перший випадок резонансних крадіжок із кладовищ Львова. Минулоріч на Личаківському цвинтарі вкрали бронзове погруддя заслуженого працівника сільського господарства Юліана Карпінського. Вже цього року, вандали поцупили меморіальні дошки жертв НКВС з Янівського цвинтаря. 19 квітня з кладовища викрали погруддя вартістю 100 тисяч гривень.

Фото: io.ua

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *