ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада збирає «поминки» за 150-річним будинком на Чайковського

|

Сьогодні, 25 квітня, о 15:00 год. відбудеться виїзна нарада щодо будівництва на вул. Чайковського, 31. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

чайковського

На нараду запрошені представники правоохоронних органів та Інспекції держархбудконтролю. Також 17 травня має відбутись судове слухання щодо скасування декларації на будівництво, виданої ДАБІ.

Як розповіли в юридичному управлінні ЛМР, 27 серпня 2015 року були видані містобудівні умови та обмеження під реконструкцію з розширенням існуючих нежитлових приміщень на вул. Чайковського, 31, за рахунок надбудови під адміністративний будинок із вбудованими приміщеннями соціально-культурного побуту. «Але замість того, щоб почати реконструкцію – демонтувати дах і добудувати поверхи, вони його знесли і почали нове будівництво

Також, як йдеться у листі управління охорони історичного середовища, лист-погодження з відповідним номером та датою, копію якого надали забудовники, управління видавало іншій юридичній особі  і на інший об’єкт. Оригіналу листа-забудовники не надають.

Будинок на вул. Чайковського, 31 не є пам’яткою архітектури, але розміщений в історичному ареалі, то ж забудовники отримали погодження на будівництво у Міністерстві культури та отримали декларацію на будівництво у департаменті ДАБІ», – повідомили в юридичному управлінні ЛМР.

Нагадаємо, як інформувала раніше начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, управління мало б погодити історико-містобудівне обґрунтування. «Однак забудовники до управління офіційно не зверталися. Натомість, є погодження з Києва. Як з’ясувалось згодом, під історико-містобудівним обгрунтуванням стоїть підроблений підпис начальника управління охорони історичного середовища», – зазначала Лілія Онищенко.

Як додали в юридичному управлінні ЛМР, є позов депутата міської ради, де Львівська міська рада виступає 3-ю особою на боці позивача, до Департаменту ДАБІ у Львівській області щодо визнання його дій протиправними та скасування декларації на будівництво.

«Відкрите провадження і на 17 травня призначено слухання в Окружному адміністративному суді», – розповіли в юридичному управлінні ЛМР.

Нагадаємо, що нещодавно на місці скандального будівництва молодики у балаклавах розібрали огорожу.

Як відомо, будинок на розі вулиць Чайковського-Стефаника повністю зруйнували, аби збудувати на його місці 5-поверховий адміністративний будинок (згідно із паспортом об’єкту). «Розвалювати» твердиню почали ще у лютому цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *