ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська опера «відкриє двері» для дітей бійців АТО лише за 30 тисяч

|

Директор Львівського оперного театру не дозволив провести у театрі благодійний захід для дітей, батьки яких загинули чи постраждали в зоні АТО. Про це Львівському порталу розповів диригент театру та організаторів проекту Мирон Юсипович.

оперний

«Я організував концертну програму з поляками. Ми провели понад 90 спільних виступів на території Польщі. Зараз цей проект фактично доходить до кінця, і я переконав польську сторону зробити два благодійні концерти, зібрані кошти з яких передати дітям бійців АТО. Я зв’язався з організацією у Львові, яка допомагає дітям-сиротам загиблив в АТО, дітям, батьки яких стали інвалідами через війну на Сході, та дітям, батьки яких отримали кульові поранення. В цій організації близько 100 дітей», – розповів М. Юсипович.

Ysupovuch

Диригент також зазначив, що цих двох благодійних виступів вдалося зібрати більше 10 тисяч євро. Планувалося не просто віддати дітям ці кошти, а зробити це урочисто у стінах Львівської опери.

«Ми хотіли подарувати ці кошти в Львівському оперному театрі: зробити вручення грошей у Дзеркальній залі опери та показати дітям концерт. Решту квитків на виставу я пропонував директору Львівського оперного театру Тадею Едеру продати (зал вміщає понад 1000 осіб, тому можна десь 900 квитків продати). Мені було сказано, що такий концерт не вдасться провести через якість безглузді причини. Львівська міськрада проводила з директором переговори і пізніше я дізнався, що пан Тадей Едер озвучив цифру в 30 тисяч гривень, щоб це дійство відбулося», – зазначив диригент театру.

ЕдерУ коментарі Львівському порталу керівник Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Тадей Едер повідомив, що він дійсно озвучив таку суму, адже він не має права проводити будь які комерційні заходи безкоштовно.

«Ми – національна опера і ми постійно приймаємо АТОвців до нас в театр. Але коли йде мова про комерційну подію (зауважимо, що організатори наголошують на цілковитій благочинності заходу – ЛП), то потрібно заплатити за оренду залу. На пільгових умовах ми цього робити не маємо права. Є постанова Міністерства культури. Ми беремо гроші навіть за оренду залу на День Незалежності чи інші свята, і міська рада завжди платить нам мінімальну орендну плату. Ціна на проведення комерційних заходів є зовсім іншою. Я даю зал – будь ласка, заплатіть за оренду. А якщо хтось хоче на цьому попіаритись і показати з себе великого патріота, то не треба цього робити. Якщо до нас прийдуть АТОвці, ми їх залюбки приймемо, нам не треба якісь концерти», – сказав Т. Едер.

Мирон Юсипович запевнив, що зібрані кошти вони все одно віддадуть дітям, швидше за все, у стінах львівської Ратуші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *