ОСТАННІ НОВИНИ

Мінкультури створить агенцію для заборони проросійських артистів?

|

Міністерство культури має намір створити агенцію для заборони артистів з проросійською позицією. Про це заявив міністр культури України Євген Нищук, передає Громадське.

Retro microphone on stage in restaurant. Blurred background

«Є ідея про створення агенції, яка би здійснювала концертну, театральну і гастрольну діяльність. Функція якої б ще була в тому, щоб виробити ті закони, які б унеможливлювали гастролі, приїзди і професійної діяльності тих людей, які так висловлюються», – сказав міністр культури.

При цьому міністр зазначив, що він проти складання списків.

«Я проти того, щоб складати не те, що списки – чорні чи білі. Однозначно список повинен бути і дуже жорсткий, але я би його в колір не обрамлював. Я би його обрамлював у санкції. І механізм його, ми власне маємо домовитися з СБУ і з іншими органами, як це здійснюється. Звичайно, люди, які принижують гідність української держави, спотворюють українську історію, наших героїв, однозначно, їм не місце тут», – сказав Нищук.

З його слів, для механізму заборони російського контенту має бути проведена внутрішня ґрунтовна робота «без прес-конференцій і без винесення на люди багатьох речей».

«Сам механізм буде пропрацьовуватися. Я зустрічаюся з головою СБУ, я буду зустрічатися з усіма керівниками і директорами, телевізийниками і радійниками», – розповів Нищук.

Він зазначив, що виступає за те, щоб боронити інформаційний простір та наповнювати його своїм національним контентом.

«Так робить Франція, яка бореться від англомовного засилля, так роблять інші країни», – додав міністр.

Як Львівський портал вже повідомляв, міська не проти проросійських зірок: депутати не підтримали заборону виступів українських у Львові артистів, що гастролюють у Росії.

Фото: rabstol.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *