ОСТАННІ НОВИНИ

Жовківський замок запрошує оглянути нові експозиції

|

У  Жовківському замку презентували три нові експозиції – виставкові зали “Історична кузня”, “Гетьманська зала” та “Ідеальне місто”. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

60ea5a3ad73c338d927740ae60e49cba_600x1000_1461403600_600x450_3_0

Експозицію облаштував Державний історико-архітектурний заповідник “Жовківський замок” у східній вежі. Кошти на будівництво та реставрацію надав Євросоюз в рамках реалізації міжнародного проекту PBU “Скарби прикордоння – охорона культурної спадщини”.

“Аналогів реалізації настільки масштабних проектів у області поки що немає, – розповідає в.о. начальника департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Оксана Ткачук. – В майбутньому Жовківський замок стане потужним туристичним комплексом”.

У “Гетьманській залі” представлені портрети п’ятьох гетьманів, життя та діяльність яких безпосередньо пов’язані із Жовквою – Станіслава Жолкевського, Яна ІІІ Собеського, Богдана Хмельницького,  Івана Мазепи та Михайла Казимира Радзивілла. Окрім портретів, у залі експонуються гетьманські родові герби, а також зброя.

У залі “Історична кузня” представлено ковальські інструменти та обладнання. В майбутньому тут планують проводити майстер-класи із виготовлення кованих побутових, технічних та художніх виробів. На відкритті зали кожен охочий міг отримати у подарунок щойно викувану монету.

У залі “Ідеальне місто” відвідувачі можуть побачити оригінальнай макет міста Жовква та ознайомитись із історією виникнення та розвитку ідеальних міст, до яких належить Жовква. До слова, м. Жовква будувалось за концепцією ідеальних міст, розробленою Леонардо да Вінчі та П’єтро Катанео. Над побудовою Жовкви працювали найкращі архітектори та будівничі італійського походження. Так виникло самобутнє місто-фортеця в комплексі із великим замком та просторою ринковою площею. Планування міста продумали так, аби в ньому могли безпечно й зручно проживати люди різних етнічних та релігійних общин та цехових братств.

Також для зручності відвідувачів замку у в’їзному вузлі розмістили візит-центр. Тут туристи можуть замовити екскурсію, придбати сувеніри та переглянути фільм про Жовкву.

Усі охочі можуть відвідати заповідник та оглянути експозиції у східній вежі замку щоденно, з 10:00 до 17:00, у п’ятницю – з 10:00 до 16:00. Вихідний день – понеділок. Вартість квитків: 20 грн для дорослих та 10 грн для дітей.

Фото: ЛОДА

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *