ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні заборонена символіка соціалістичної партії

|

Символіка Соціалістичної партії України не відповідає закону «Про декомунізацію». Про це йдеться у наказі міністра юстиції України Павла Петренка, який оприлюднений на сайті відомства, передає кореспондент Львівського порталу.

партія

Як повідомляється, символіка Соціалістичної партії містить атрибути, що нагадують емблему СРСР, а отже підпадає під дію закону «Про декомунізацію».

«Емблема Соціалістичної партії України і її прапор містять атрибути «серп і молот», використані і за змістом, і за формою у значенні ідеологічного символу, аналогічного тому, що вживався комуністичним тоталітарним режимом у період СРСР. Композиційне вирішення та колористика символів СПУ також аналогічні радянським. Тому і емблема, і прапор СПУ однозначно потрапляють під дію Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в України та заборону пропаганди їхньої символіки» й не можуть надалі використовуватися у такому вигляді»,  – йдеться у наказі міністра юстиції.

Таким чином, Мінюст рекомендує Соціалістичній партії України змінити свою символіку на іншу.

«Низка політичних партій лівого спрямування в багатьох європейських країнах протягом останнього часу чи з огляду на правові обмеження, чи з інших міркувань поміняли атрибути «серп і молот» на інші символи. Виходячи з цієї практики, можна рекомендувати СПУ також розробити нові варіанти емблеми та прапора, оскільки вживані досі суперечать чинному законодавству», – наголошується у наказі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *