ОСТАННІ НОВИНИ

Нацрада перевірить телеканал «Україна» через «позитивних бойовиків Донбасу»

|

На засіданні Національної ради 21 квітня призначено позапланову перевірку  телеканалу «Україна» у зв’язку з численними зверненнями громадян щодо трансляції мовником 66 серії серіалу «Не зарікайся». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

345365534435

Провівши 13 квітня 2016 року моніторинг мовлення ТОВ «Телерадіокомпанія «Україна», регуляторний орган зафіксував трансляцію телесеріалу «Не зарікайся» (виробництва ТОВ «Фронт Сінема» на замовлення ТОВ «Телерадіокомпанія «Україна»), де, зокрема в 66 серії цієї мелодрами, позитивно зображено бойовиків Донбасу.

З метою перевірки дотримання вимог частини другої статті 6, пунктів а), б) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», частини першої статті 28 Закону України «Про інформацію» (йдеться про гарантування інформаційної безпеки) регулятор призначив позапланову перевірку мовника.

Директору юридичного департаменту ТОВ «Телерадіокомпанія «Україна» Олені Водолажко було вручено запрошення на розгляд цього  питання на засіданні Національної ради наступного тижня. Законом передбачено, що таке запрошення має бути вручене за 5 днів до розгляду питання.

Журналістам, присутнім на засіданні, голова Національної ради Юрій Артеменко пояснив, що сьогодні немає сенсу глибоко вникати в тему призначення перевірки. Спочатку регулятор зафіксує факт трансляції цієї серії, як того вимагає закон, а вже після цього буде розглядатися питання по суті клопотань громадян.

Крім цього, регулятор звернувся до неурядових і медійних організацій та незалежних експертів із проханням надати висновки щодо контексту  зазначеної серії. Тому колегіальний орган буде ухвалювати рішення, спираючись  також і на рекомендації  громадськості.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *