ОСТАННІ НОВИНИ

Незабаром у місті з’являться «вулиці заспокоєного руху»

Ольга-Марія Коханевич, Львівський портал

|

У Личаківському районі «кипить» капітальний ремонт вулиць Корейської та Зубрицького, які замощують за новітніми технологіями європейського зразка – так званих «вулиць заспокоєного руху». Про це на виїзному брифінгу повідомили представники мерії, передає кореспондент Львівського порталу.

480

Як розповів лобіст розвитку велоінфраструктури у Львові Олег Шмід, вулиці Корейська і Зубрицького сільського типу, де раніше була тільки ґрунтова дорога.

481

«Їх потрібно облаштувати з новим сучасним поглядом. Тобто, якщо класти покриття, то так, аби це відповідало європейським стандартам. Оскільки це досить вузькі житлові вулички, які, до того ж, сходяться в одну, цю житлову зону недоцільно ділити на дорогу і тротуари»,  – розповів Олег Шмід.

482

Але для того, щоб гарантувати безпеку перехожих потрібно вдатися до відповідних фізичних та адміністративних заходів.

«По-перше, на початку вулиці встановимо дорожній знак, щоб при заїзді водії бачили, що це житлова зона. Тобто, це означає обмеження швидкості до 20 км/год. По-друге, ми облаштовуємо три пари шикан – овальних виступів на проїзній частині, що змушують водіїв гальмувати та об’їжджати їх зигзагами. А там, де є звуження дороги, робимо так звану «берлінську подушку». Це закладений посередині дороги різновид лежачого поліцейського. Він буде перешкодою для перевищення швидкості автотранспорту. Натомість, не буде заважати спецтранспорту, який зможе пропускати «подушку» під своїми колесами, а також, не створить перешкоди для велосипедистів і пішоходів», – пояснив Шмід.

За словами голови Личаківської районної адміністрації Івана Лозинського, міська влада хоче, щоб люди звикали до сучасних доріг. Тимпаче, що дизайн «вулиць заспокоєного руху» давно прижився у багатьох містечках Польщі та Німеччини.

«За побажаннями мешканців, створюємо оптимальні умови і для пішоходів, і для транспорту. Відтак, ми займаємося не тільки замощенням дороги, але й встановленням водовідведення», – заявив чиновник.

Мешканка вулиці пані Юлія радіє таким змінам. «Раніше тут не могла проїхати ні пожежна, ні швидка. Напевно це була найгірша вулиця у районі. Вдячні, що місто нарешті забезпечить нам та нашим дітям належні умови для життя», – поділилася жінка.

479

Також варто зазначити, що для замощення вулиць обрали «римський камінь». Ремонтні роботи Роботи виконує підрядна організація «Гарантспецбуд-Захід». Облаштовувати вулиці розпочали 14 березня, а планують закінчити 30 травня.

Вартість робіт на вул. Корейській складає 1 млн 106 тис. грн. а на вул. Зубрицького – 934 тис. грн. Загальна площа мощення складає 3,1 тис. м. кв.

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *