ОСТАННІ НОВИНИ

Гройсману нагадують про ювілей Івана Франка

|

Народні депутати закликають прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана розпорядитися про належне відзначення 27 серпня 2016 року – 160 річчя з дня народження Івана Франка і 100-річчя з дня його смерті. Про це йдеться у зверненні народних обранців, яке є у розпорядженні Львівського порталу.

467

Нардепи просять передбачити кошти на популяризацію Івана Франка, а також реставрації головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка. Окрім того рекомендовано провести реконструкцію площі перед пам’ятником Івану Франку у Львові та відновити сам пам’ятник, й інше…

«Просимо Вас при розробці відповідного плану заходів з відзначення цієї пам’ятної дати передбачити:

– видання та популяризацію творчої спадщини Івана Яковича Франка;

– проведення урочистої академії з нагоди 160 років від дня народження та 100 років від дня смерті Івана Яковича Франка на базі Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької;

– здійснення комплексних реставраційних робіт пам’ятки архітектури – головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка (вартість якої, згідно проектно-кошторисної документації, складає близько 20 млн грн.).

Разом з тим, просимо рекомендувати Львівській міській раді вжити заходів з відновлення пам’ятника Івану Франку та реконструкції площі перед пам’ятником Івану Франку у Львові. Рекомендувати Львівській обласній державній адміністрації, відповідним районним державним адміністраціям в області вжити заходів з проведення реставраційних робіт і поточного ремонту музею у Львові та його філії в селі Нагуєвичі; встановити пам’ятні дошки на фасадах споруд, з якими було пов’язано життя та діяльність Івана Франка», – йдеться у зверненні.

Також, нардепи закликають дати доручення на проведення у середніх та вищих навчальних закладах тематичних заходів, приурочених роковинам Івана Франка; включити теми, присвячені життєвому шляху Івана Франка, до переліку тем конкурсів Малої академії наук України; організувати тематичні теле- і радіопередачі; виготовити і ввести в обіг ювілейну монету та видати поштові конверти і поштові марки, присвячені 160 річниці з дня народження Івана Франка.

Під зверненням підписалися народні депутати України: Михайло Хміль, Микола Кадикало, Ігор Васюник, Ярослав Дубневич, Ігор Гринів, Микола Княжицький, Андрій Левус, Віктор Пинзеник, Олег Лаврик та Оксана Юринець.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *