ОСТАННІ НОВИНИ

Перевізникам компенсують перевезення пільговиків

|

Сьогодні було підписано Меморандум про впорядкування перевезень пільгових категорій громадян на приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування у Львівській області. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

pilgu

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин розповів, що через недоліки у законодавстві пільговики та перевізники опинилися у важкому становищі.

«Ми протягом доволі тривалого часу говоримо про те, що потрібно надавати допомогу кожному потребуючому окремо, а не платити компенсації перевізникам. Я вже не говорю про те, що з 2016 року компенсацію пільгових перевезень переклали на місцеву владу, при цьому «забувши» виділити додаткові кошти. Проте нам вдалося знайти компроміс з перевізниками, за що я їм вдячний», – сказав він.

Олександр Ганущин додав, що в обласному бюджеті для перевезення пільговиків вже передбачено 15 мільйонів.

«В затвердженому обласному бюджеті для перевезення пільговиків передбачено 15 мільйонів. Ще 10 ми отримаємо за рахунок державних субвенцій, або ж знайдемо ці гроші іншим шляхом», – додав голова ЛОР.

Як зазначив голова профспілки перевізників Юрій Кривенко, в області 500 тисяч пільговиків, тому грошей потрібно значно більше.

«Я цілком погоджуюся з тим, що потрібно надавати допомогу кожному окремо, а не роздавати компенсації. Людина має мати можливість платити за себе. В області 500 тисяч пільговиків, на перевезення яких треба у рік близько 250 мільйонів гривень. Ми також звернемося до уряду з проханням про надання грошової допомоги кожному пільговику окремо», – додав він.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *