ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко розповів про план деофшоризації

|

Президент Петро Порошенко виступає за розробку законодавства у сфері деофшоризації. Про це повідомляє офіційний сайт Президента, передає кореспондент Львівського порталу.

offshore

Першим кроком має стати приєднання України до міжнародної конвенції із забезпечення доступу України до рахунків нерезидентів.

«Міністерство фінансів України і Державна фіскальна служба України мають зробити необхідні кроки для забезпечення підписання і ратифікації відповідної угоди, яка забезпечить доступ українським органам влади до рахунків українських резидентів в закордонних банках», – сказав Порошенко.

Наступним кроком, за словами Порошенка, має бути забезпечено надходження податків в Україну від діяльності компаній, незалежно від того, зареєстровані вони в Україні чи за її межами, якщо вони прямо чи опосередковано належить українському резидентові.

«Якщо український резидент не сплачує податки в Україні, це має розглядатись українським законодавством як ухилення від сплати податків і має тягнути за собою відповідну відповідальність», – наголосив Порошенко.

Президент також наголосив на необхідності надання комісії з питань цінних паперів та фондового ринку можливості отримувати необхідний обсяг інформації для запобігання використанню механізму для уникнення оподаткування.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *