ОСТАННІ НОВИНИ

Парламент Нідерландів підтримав Україну у асоціації з ЄС

|

Депутати парламенту Нідерландів проголосували за надання уряду більше часу, щоб знайти рішення щодо результатів референдуму, на якому була відхилена угода щодо асоціації Україна-ЄС. Про це повідомляє NOS.nl, пише Європейська правда.

Асоціація dt.ua

Соціалістична партія Нідерландів висунула у парламенті пропозицію до уряду щодо відкликання закону про ратифікацію Угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

Соціалісти ініціювала голосування не за партійним принципом як зазвичай, а поіменно – тобто називалося прізвище кожного депутата, а той повинен був сказати «за» або «проти» .

Дві коаліційні партії і два незалежних депутати проголосували проти скасування, підтримавши уряд 75 голосами проти 71. Один депутат від правлячої Лейбористської партії перейшов на бік опозиції.

Депутат від соцпартії Гаррі ван Боммель, який є одним з головних противників асоціації зазначив, що «розчарований результатом голосування».

Нагадаємо, на консультативному референдумі у Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці (участь у голосуванні взяли лише 32% виборців).

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що уряд Нідерландів, а не ЄК має розробляти альтернативний план після референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *