ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні у Львівській філармонії – вечір джазу

|

У Львівській обласній філармонії сьогодні у межах ІІ-го фестивалю музичного мистецтва «Академія» відбудеться вечір джазової музики. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

b32ca501-f34c-4984-93d6-ec9b97d0a090 (1)

 

Студенти музичної академії активно та успішно крокують в освоєнні цього виду мистецтва, осягаючи не лише освітні ази різних напрямків і стилів у цій окремій площині музики, а й активно концертують, здобуваючи чималий успіх і  на світових просторах. Запропонована студентами програма джазової музики яскрава та різноманітна – від класичних стандартів до експериментальних композицій.

«Джазовий оркестр – біґ-бенд ЛНМА ім. М. Лисенка (художній керівник – ректор академії, професор Ігор Пилатюк) запропонує світові «хіти» Ґордона Ґудвіна, Біла Поттса, Дізі Джілеспі, Артуро Сандовала, Барта Ховарда, які дозволять насолодитися типовими для джазу і солюючими інструментами – саксофоном, трубою, фортепіано, рівно ж і сольним та ансамблевим вокалом.

Розкішний акапельний чоловічий септет «La Vivo»  (творчий керівник Остап Майчик) – окраса будь-якої сцени, адже цей колектив сягнув меж зіркової слави і популярності. І цілком заслужено, адже високий ансамблевий вокальний професіоналізм, вишуканий художній смак, неймовірно проникливе відчуття та перетворення кожної музичної ідеї, фантазійність імпровізацій та оригінальна своєрідність чи не кожної композиції, творча сміливість і неупередженість, поєднані з чудовими тембральними барвами голосів – цей ансамбль викликає у критичній оцінці самі лише суперлятиви. І що цікаво, у свою програму «La Vivo» включили зразки українського джазу – це знаменита «Папіроса» А. Кос-Анатольського, а також надзвичайно цікава композиція на тему двох колискових: української «Ой, ходить сон», поєднаної зі всесвітньовідомою «Summertime», що імплантує співвідношення первинного джерела з його подальшим рефлективним переосмисленням, проводячи ідею здавалось би найвіддаленішої міжконтинентальної траекторії, яка, проте, має виправдані історичні підстави у дихотомії В. Барвінський-Дж.Гершвін, вірогідність якої автори та виконавці композиції блискуче довели звуками музики», – зазначили у прес-службі філармонії.

Фото: організатори

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *