ОСТАННІ НОВИНИ

Поліцейські взялися за школярів

Мар'яна Марчило, Львівський портал

|

У львівських школах стартував Тиждень безпеки дорожнього руху. На тематичному уроці у школярів початкових класів СЗШ №90, разом із львівськими патрульними, побував й кореспондент Львівського порталу.

396

Патрульні завітали до малят щоб поговорити про правила дорожнього руху і аби на практиці показати, як варто їх дотримуватися. Водночас учні, з допомогою патрульних, розіграли сценку із життя поліцейського, спробувавши себе у ролі регулювальника.

Інспектор управління львівської патрульної поліції Віра Проців розповідає, що діти рідко порушують правила дорожнього руху з власної ініціативи. Найчастіше у недозволених місцях вони переходять дорогу за руку з дорослими.

395

«Дуже хочеться, щоб ці маленькі дітки, з якими ми спілкуємось, почувались повноцінними громадянами і могли дорослим звернути увагу на те, що так робити не можна», – каже інспектор.

Водночас вона наголосила, що діткам, які можуть повертатися додому, коли стемніє, варто купити світловідбивачі: наліпки або браслети, які відбивають світло фар чи ліхтарів. Це забезпечить їхню видимість на дорозі і змінімізує ризик, що маленький пішохід стане непоміченим.

До слова, Тиждень безпеки дорожнього руху – це не єдиний захід, що проходитиме у навчальних закладах за участі поліцейських. Зараз розробляється проект «Хобі з копом», у рамках якого діти разом із поліцейськими вирушать на велосипедах визначеним маршрутом. Під час велопрогулянки школярі дізнаються правила велоруху в місті. Проект планують втілити у травні.

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *