ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні Всесвітній день боротьби з гемофілією

|

За ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров’я та Всесвітньої федерації гемофілії 17 квітня оголошено «Всесвітнім днем боротьби з гемофілією». Як відомо на Львівщині зареєстровано 266 осіб хворих на гемофілію. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

1wwww

Метою створення і проведення «Всесвітнього дня гемофілії» є привернення уваги світової громадськості, політиків, чиновників від сфери охорони здоров’я і рядового медичного персоналу до проблем, з якими щодня стикаються хворі на гемофілію, підвищення їх обізнаності про це спадкове захворювання, пов’язане з порушенням процесу згортання крові.

Гемофілія – хвороба, що призводить до ранньої інвалідизації. Тому важливим кроком держави назустріч хворим на гемофілію є те, що відповідно до міжнародних стандартів з 2010 року в Україні розпочато впровадження профілактичного лікування дітей з тяжкими формами гемофілії А і В з метою запобігання їхньої інвалідизації.

Гаслом цьогорічного дня є «Лікування для всіх це загальна мета».

Як зазначив Ігор Гумен, завідувач гематологічним відділенням 5-ї МКЛ м.Львова, головний позаштатний спеціаліст Департаменту ОЗ ЛОДА з гематології, станом на 1 квітня 2016 року у Львівській області на диспансерному обліку перебуває 220 дорослих та 46 дітей, хворих на спадкові коагулопатії.

За словами головного позаштатного спеціаліста Департаменту ОЗ Львівської ОДА з дитячої гематології, завідувача гематологічного відділу Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Ірини Цимбалюк-Волошин: «З 46 дітей, що перебувають на обліку, 32 дітей, хворих на гемофілію А, 4 дітей хворіють на гемофілію В, 10 – на хворобу Віллебранда. Проводиться неповне профілактичне лікування дітей (70%), хворих на важкі форми гемофілії до 12-річного віку фактором VIII (антигемофільний глобулін) 1-2 рази на тиждень. Замісна терапія проводиться на вимогу. Загрозливих кровотеч не спостерігалося в жодного хворого, хоча в цьому році ресурси замісної терапії є обмеженими».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *