ОСТАННІ НОВИНИ

У «Батьківщині» розповіли, скільки проживе новий уряд

|

«Новопризначений уряд не здатен кардинально змінити стратегічний курс країни та відмовитися від політики попередників», – про це сьогодні на прес-конференції заявив голова ЛОПО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, передає з місця події кореспондент Львівського порталу.

4d34bff2-037e-40ef-a5eb-158f93352de2

За словами політика, у новоспеченому Кабміні є і хороші спеціалісти, втім навряд чи вони зможуть виправити критичну ситуацію в країні, яка дісталася у спадок від уряду Яценюка.

«Є і фахові люди, але чи зможуть вони виправити ситуацію, яка вже склалася завдяки дворічній роботі тих, хто пішов. Ситуація складна, тому що господарка, економіка держави в такому стані, що уряд надіється лише на позички…», – пояснив Цимбалюк.

Своєю чергою голова фракції «Батьківщина» у Львівській облраді Юрій Гудима додав, що завдяки роботі уряду Яценюка всі побачили, як працювати не треба.

Водночас Михайло Цимбалюк наголосив на тому, що голосування за нового прем’єр-міністра та нових кандидатур міністрів відбулося в неконституційний спосіб.

«Відставка попереднього прем’єра і призначення нового відбулося ухваленням однієї постанови, що суперечить регламенту і Конституції України. Більше цього, пакетним голосуванням також скасували попереднє рішення Ради щодо незадовільної оцінки Яценюка. А Володимир Гройсман зробив подання щодо призначення нових міністрів у новому уряді ще не будучи прем’єр-міністром…», – зазначив він.

Також Михайло Цимбалюк додав, що програму нового уряду депутатам роздали за кілька хвилин до голосування. «Вони не встигли її відкрити, а тим більше прочитати, вона не пройшла обов’язкових процедур обговорення та ухвалення», – пояснив він.

Відтак у «Батьківщині» прогнозують, що новий уряд проживе рік і не більше.

«Дай Боже, щоби цей уряд пропрацював рік. Але якщо урядовці не скажуть відкрито, яка залишилася спадщина від попередників, то їхній шлях буде значно коротшим ніж тих, хто вже сьогодні у відставці», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Водночас депутат облради від фракції «Батьківщина» Ярослав Качмарик зауважив, що теперішній уряд може закінчити роботу з не меншим скандалом ніж попередній.

«Швидше за все цей уряд пропрацює рік. Далеко нема гарантії, що він завершуватиме свою роботу з меншим скандалом ніж уряд Яценюка. Успіх уряду значною мірою залежить від зовнішнього фінансування та зовнішньої підтримки, оскільки наша країна, на жаль, нині не може розвиватися без серйозних фінансових інвестицій, яких в нашій економіці вже нема…Але, якщо корупція в Кабміні і далі існуватиме в таких масштабах, тоді цей уряд може пропрацювати дуже не довго», – зазначив Ярослав Качмарик.

Додамо, що фракція «Батьківщина» готує подання до Конституційного суду України щодо неконституційності призначення уряду та голосування за програму уряду.

Фото: ЛОПО «Батьківщина»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *