ОСТАННІ НОВИНИ

У маршрутках на Львівщині пільговиків поки що возитимуть без обмежень

|

Влада Львівщини пообіцяла перевізникам погасити заборгованість за пільгові перевезення. Наразі пільговиків у маршрутках возять без обмежень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Асоціації перевізників Львівщини.

пільговики

Власне, 13 квітня в обласній державній адміністрації обговорили дразливу проблему перевезення пільговиків за умов браку фінансування цих послуг з боку влади.

«Сторони запропонували варіанти меморандуму, які передбачали впорядкування пільгових перевезень в умовах відсутності фінансування. Варіант, який було запропоновано і оприлюднено на сайті Асоціації перевізників, виявився неприйнятним для влади. Запропоноване владою передбачало додаткове навантаження на водіїв автобусів, його відкинули представники перевізників», – наголошується у повідомленні.

Після тривалих дискусій головою обласної ради і головою обласної адміністрації запропоновано наступне:
–  у найкоротший термін внести зміни в кошторис області, передбачивши кошти для відшкодування втрат перевізникам від пільгових перевезень на рівні минулого року , а саме 25 млн гривень.
-починаючи від 14 квітня, почати оформлення угод-замовлень з перевізниками на пільгові перевезення.
-розрахуватися з перевізниками по боргах за 2015 рік та чотири місяці 2016 року в терміни, передбачені вище названими угодами.

«Перевізники ж, наразі довіряючи словам очільників області, продовжують надавати пільгові перевезення в звичному режимі без обмежень і розраховують на розрахунок із боргами щодо пільгових перевезень до 20 травня 2016 року», – зазначається у повідомленні Асоціації перевізників Львівщини.

Як Львівський портал вже повідомляв, раніше було вирішено возити на приміських і міжміських маршрутах безкоштовно лише чотири категорії пільговиків.

Перевізники пропонували возити на приміських і міжміських маршрутах БЕЗКОШТОВНО чотири категорії пільговиків, а саме:

– учасників бойових дій (інвалідів війни (АТО));
– членів сімей загиблих в АТО;
– інвалідів першої групи загального захворювання ;
– інвалідів першої групи по зору із супроводжуючою особою;
Надання послуг з пільгових перевезень іншим категоріям громадян – за умови сплати ними 50% вартості проїзду.

Такий порядок діятиме до введення адресної грошової допомоги на транспортні послуги соціально незахищеним категоріям громадян, але не довше, ніж до 31 грудня 2016 року.

До речі, 24 березня провели екстрене засідання ради Львівського обласного страйкового комітету автотранспортної галузі. Причина – бездіяльність влади у вирішенні проблеми пільгових перевезень і відшкодування втрат перевізникам.
Чиновникам поставили категоричну вимогу – розрахуватися із перевізниками за проїзд пільговиків і навести лад із такими перевезеннями в області.

Нагадуємо, що раніше на конференції представників трудових колективів автотранспортних підприємств було прийнято рішення про обмеження пільгових перевезень автомобільним транспортом з 8 лютого цього року. Представники Львівської ОДА та Львівської облради звернулись до автопідприємств, щоби утриматися від таких дій. Чиновники пообіцяли: в найкоротші терміни проблему пільгових перевезень в області вирішать. Згідно рішення конференції, до 1 квітня 2016 року влада мала б розставити всі крапки над “і”.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *