ОСТАННІ НОВИНИ

Шахрай ошукав львів'ян на понад півмільйона: брав гроші за талони на бензин і пропадав

|

Шахрай з Івано-Франківщини ошукав львів’ян на понад півмільйона гривень. Зловмисник пропонував своїм жертвам «вигідно придбати» талони на бензин та дизпаливо, брав передоплату та «зникав» з грошима.Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

шахрай

Так, до Залізничного відділу поліції Львова за один день надійшло сім заяв від громадян, котрі стали жертвами зловмисника-шахрая. За словами заявників, чоловік заволодів їх грошима, запропонувавши придбати талони на дизельне пальне «за вигідними цінами».

Правоохоронці обґрунтовано підозрюють 33-річного мешканця Івано-Франківської області у причетності до скоєння більше ніж тридцяти подібних злочинів. Матеріали дванадцяти кримінальних проваджень, відкритих за цими фактами, вже скеровані на розгляд суду, за іншими проводяться досудові розслідування. Загальна сума грошей, які чоловік видурив у своїх «клієнтів», становить близько півмільйона гривень.

«Зловмисник пропонував своїм жертвам талони на бензин та дизельне пальне, яке обходилось їм на кілька гривень дешевше ніж якщо купувати його на заправці за гроші. Під час першої зустрічі люди купували у нього кілька таких талонів на 20 – 50 літрів, переконувались, що на заправках їх отоварюють та робили замовлення на більші об’єми. Вони передавали зловмиснику гроші, з якими він потім і зникав. У одному з випадків «клієнт» передав 53 тисячі гривень, у іншому – 30 тисяч, 28 тисяч – такі суми», – розповів начальник Залізничного відділу поліції підполковник полії Павло Гарасим.

За цими фактами відкрили кримінальні провадження за ч.1 та ч.2 ст.190 (шахрайство) ККУ. Зловмиснику загрожує до трьох років позбавлення волі. Проводяться досудові розслідування.

Фото: politikus.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *