ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських випускників запрошують у академію лідерства

|

Перша академія лідерства у Львові вже у вересні розпочне навчати випускників шкіл.  Попри підготовку до ЗНО, школярам запропонують зробити рік перерви, аби навчитись глобально мислити, «посмакувати» різні професії та знайти себе. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

навчання

Проект Українська академія лідерства розпочав роботу в Україні ще у вересні минулого року в Києві. Перший експериментальний рік пройшов вдало. 39 випускників шкіл отримали нагоду навчатись у найкращих викладачів України.

«У цьому році ми маємо відкрити 5 Академій. 22 вересня було офіційне відкриття першої Академії Лідерства в Києві за участю Президента. Ми сьогодні компенсуємо, тому що перша Академія постала великою мірою завдяки вихідцям зі Львова. Також значна кількість студентів, які там навчаються, є вихідцями зі Львова. І цього року ми очікуємо, що велика кількість львів’ян приїде навчатися в Академії в Чигирині, Миколаєві, Дніпропетровську, Харкові та Києві. А до Львова приїдуть навчатися студенти з інших міст України.Успішним цей курс буде тоді, коли наші випускники стануть найкращими студентами різних університетів як в Україні, так і за кордоном. Вони стануть справжніми лікарями, справжніми освітянами, хорошими бізнесменами. А також будуть політиками національного рівня. Тому ми потребуємо підтримки від усіх: і від влади, і від підприємців, від місцевих жителів. Адже, Академія функціонує тоді, коли добре налагоджена система навколо цього заходу», – зазначив Роман Тичківський, керівник проекту «Українська академія лідерства».

У вересні 2016 академія лідерства зможе прийняти вже 240 випускників у 6 містах України, і першим містом, яке відкриє Українську академію лідерства стане Львів.

«Українська академія лідерства – це новий формат навчання, який триває 10 місяців і він є організованим для українських підлітків. Програма побудована на основі 3-ох елементів: це фізичне виховання, це інтелектуальне виховання, це емоційно-комунікаційне виховання», – зазначив Роман Тичківський.

Академія не надає дипломів, тут немає оцінок, а студенти навчаються від 7 години ранку і до 22 год., з понеділка по суботу. У програмі виховання тіла, розуму, пізнання України, волонтерство.

Основними критеріями відбору до академії є бажання навчатись та змінювати країну. За підтримки Western NIS Enterprise Fund наступного року в Україні відкриються вже шість академій лідерства, а до 2025 року – 20. Це новий підхід до навчання та організації себе, що виховує в дітях бажання навчатись, моду на ерудицію, правильні цінності. Студенти отримують гранти на навчання в академії та 10 місяців проживають в освітньому кампусі, навчаються, займаються спортом, мандрують Україною, займаються волонтерством.

«Якщо в країні має бути щось добре, то воно має починатися у Львові. Українська Академія Лідерства – це заклад у прекрасному місті та з прекрасними умовами. Діти, які приходять сюди навчатися, розумні, амбітні та трішки наївні. Але що головне  – із них ніхто не став циніком за цей рік. А в 16-17 років дуже легко бути циніком. А в цих дітей очі світяться. У них те світло просто не вимикається», – відзначив професор Ярослав Грицак, історик, викладач Української академії лідерства.

«Формувати майбутніх лідерів держави – це не проста місія, але з кожним днем, спілкуючись з цими натхненними дітьми, ми віримо в їх успіх ще дужче. Зараз ми розпочинаємо активну роботу над запуском академій лідерства в інших містах України, і запрошуємо до співпраці всіх, хто бажає змінювати Україну», – зазначає Ярослав Джонсон, Президент і Головний виконавчий директор фонду Western NIS Enterprise Fund.

Фото: ostarbeiter.vn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *