ОСТАННІ НОВИНИ

Літні майданчики на центральних вулицях Львова знову обстежили

Ольга-Марія Коханевич, Львівський портал

|

Нині у Львові зустрілися представники Галицької РА, КП «Адміністративно-технічне управління» та районний архітектор, які перевірили чи підприємці дотримуються відповідних норм на встановлення літніх майданчиків у центральній частині міста та чи є у них діючі паспорти. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

ltmaj

За словами інженера відділу контролю за станом благоустрою КП «Адміністративно-технічного управління» Оксани Матківської, з початку сезону функціонування літніх майданчиків представники Галицької РА управління архітектури щотижня здійснюють планові перевірки.

«Сьогодні ми зустрілися на вулиці Леся Курбаса, де було затверджено розміщення трьох літніх майданчиків ресторану «Прага», кафе «Казка» та кафе «Ча-ча».  Пам’ятаємо, що після реконструкції ця вулиця стала пішохідною. Тоді було розроблено схему прив’язки літніх майданчиків, де враховані всі норми розміщення таких об’єктів», – заявила Оксана Матківська.

Вона зазначила, що для відкриття літнього майданчику потрібен необхідний дозвіл.

«Цього сезону у кафе «Казка» вперше з’явився літній майданчик. Тому вони повинні були отримати відповідний дозвіл. Але зараз нам заявляють, що документів при собі немає. Тому ми дали тиждень часу на те, аби з’ясувати це питання», – розповіла інженер відділу контролю за станом благоустрою.

Головний спеціаліст управління архітектури ЛМР Галицького району пан Юрій розповів, що підприємець, який має намір поставити новий літній майданчик мусить розробити проект, подати його на комісію, яка розгляне норми та принципи розміщення майданчика (посередині вулиці або при стіні закладу) і, коли комісія погодить проект, за процедурою кінцевий етап – отримання паспорта, де вказується назва закладу, розміри майданчика та інші характеристики. У склад спеціальної комісії входять представники депутатського корпусу, профільних комісій та представники виконавчих структур ЛМР.

foto1

За словами архітектора, існують також архітектурно-художні вимоги, у яких

прописуються естетичні норми зовнішнього вигляду літніх майданчиків.

«Наприклад, деякі майданчики можуть мати огорожі; ті, які встановлені під стіною будинку можуть мати тенти або маркізи; окремі майданчики у центральній частині міста потребують додаткового замощення», – додав архітектор.

foto2

Як передає кореспондент Львівського порталу, під час цього обстеження не було виявлено серйозних порушень, окрім того, що більшість закладів ресторанного типу не мають додаткових дозволів на встановлення парасольок і тентів на своїх літніх майданчиках.

Конкретну кількість порушень щодо встановлення літніх майданчиків представники Галицької РА не називають. Кажуть, що їх треба підрахувати. Наприклад, ті літні майданчики, які стояли без дозволів учора, після попередження на сьогодні уже забирають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *