ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині триває вишкіл курсантів-інженерів

|

Вихованці Національної академії сухопутних військ, які здобувають фах військових інженерів, вдосконалюють свої професійні навички у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки військового вишу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Академії сухопутних військ.

asu5

Левова частка занять із майбутніми офіцерами відбувається на важкій інженерній техніці, зокрема багатотонних землерийних машинах та шляхопрокладачах. Вони не лише вчаться керувати ними та використовувати їхнє складне обладнання, але й організовувати виконання комплексних завдань, що потенційно можуть виникати перед підрозділами інженерних військ в умовах сучасних збройних конфліктів.

Багатотонна військово-інженерна машина для копання котлованів МДК-3, екскаватор ЕОВ-4421, полкова землерийна машина ПЗМ-2 були розроблені та виготовлені ще декілька десятиліть тому для радянської армії. Однак і сьогодні, в умілих руках, вони залишаються надійними засобами, що здатні буквально вгризатися у найскладніші ґрунти й за найкоротший проміжок часу виконувати найскладніші завдання, що стоять перед військовими інженерами.

asu1

Зовсім поруч курсанти Національної академії сухопутних військ вчаться не боятись водної стихії, а у разі потреби впевнено форсувати будь-які водні перешкоди. Це ділянка комплексу підготовки інженерних підрозділів для мостів, переправ та водолазної підготовки. Підкорити глибину та течію вихованцям військового навчального закладу допомагають знову ж важкі сталеві машини та отримані під час навчання знання й навички.

asu6

Зокрема, щоб переправити на інший берег водойми військову гусеничну, колісну техніку та особовий склад, майбутні офіцери використовують паромно-мостову машину ПММ-2М, що здатна транспортувати танки й самохідні артилерійські установки вагою понад 40 тон, та плавучий транспортер ПТС-2, вантажопідйомність до 12 тон.

Саперна справа. Саме це приходить на думку, коли мова йде про інженерні війська. Насправді, ефективно застосовувати й правильно знешкоджувати різноманітні вибухові пристрої повинен кожен з бійців «військ переднього краю», як зазвичай називають цей рід військ у армійському середовищі.

asu2

Процес пошуку та протидії ворожим мінам, саморобним вибуховим пристроям (СВП), різноманітним «розтяжкам» й вибухонебезпечним пасткам помилок не вибачає. Тож освоюють курсанти-інженери цю науку у найдрібніших деталях.

asu3

asu4

До слова, один з боєприпасів, які під час польового виходу вчаться застосовувати курсанти, – нова сигнальна міна українського виробництва, що зовсім нещодавно була взята на озброєння Української армії. З міркувань безпеки її маркування та тактико-технічні характеристики викладачі не розголошують, проте молоді воїни інженери вже опановують навички з її ефективного використання для різних задач.

Триватиме польовий вихід для курсантів факультету підготовки спеціалістів бойового (оперативного) забезпечення майже місяць. За цей час майбутні офіцери вдосконалюватимуть свої практичні навички за профілюючими дисциплінами, а також виконають вправи стрільб із різноманітних зразків стрілецької зброї та гранатометів, відпрацюють цілу низку завдань в рамках тактичної підготовки й управління діями підрозділів інженерних військ, вивчать особливості виконання завдань за призначенням під час військових операцій та взаємодії з підрозділами інших родів військ.

 

Усі заняття відбуваються на єдиному тактичному фоні, який було розроблено з урахуванням досвіду, отриманого в ході АТО.

Фото: АСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *