ОСТАННІ НОВИНИ

Російські медики приховують дані про стан здоров’я Савченко?

|

Українську льотчицю Надію Савченко на сьомий день сухого голодування оглянули російські лікарі. Про це повідомляє її адвокат Микола Полознов у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

савченко

За його словами, працівники Федеральної служби виконання покарань Росії мовчать щодо результатів аналізів Савченко.

«Медики ФСВП досліджували Савченко, але вони не видають результати аналізів та обстеження ні самій Надії Савченко, ні її рідним, адвокатам, консулам України. Тобто нікому. Об’єктивної інформації про стан здоров’я Надії, крім слів медиків ФСВП, сказаних їй, немає. Зараз важливо домогтися допуску незалежних лікарів з України або Німеччині до Надії», – написав він.

Також М. Полознов зазначив, що наразі Росія не погоджується на українських чи європейських медиків.

«На всіх рівнях переговорів про допуск медиків російська влада мовчить. Вони не говорять ні так, ні ні»,  -додав він.

Водночас інший адвокат української льотчиці-бранки Макс Фейгін повідомив, що через погіршення здоров’я Надію Савченко можуть незабаром госпіталізувати.

«Поки вона погодилася тільки на внутрішньовенне введення глюкози і хлориду натрію, але при її стані здоров’я це як припарка при зламаній нозі”, – заявив Фейгін виданню DW.

За його словами, Савченко можуть госпіталізувати вже в п’ятницю, 15 квітня.

Нагадаємо, що Надія Савченко відновила сухе голодування на знак протесту проти рішення суду, який визнав її винною у вбивстві двох російських журналістів на Донбасі й незаконному перетині кордону Росії, засудивши до 22 років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *