ОСТАННІ НОВИНИ

На одне робоче місце претендує до чотирьох офісних працівників

|

Протягом першого кварталу 2016 року ринок праці показав стабільний приріст вакансій і резюме. Це призвело до незначного збільшення конкуренції на кінець кварталу. У середньому з січня по березень на одну вакансію претендувало 3-4 вільних фахівці. Такі дані кадрового порталу hh.ua є у розпорядженні Львівського порталу.

робота

У першому кварталі рівень конкуренції тримався в рамках стабільних показників. У цьому періоді співвідношення кількості резюме до кількості вакансій у середньому склала 3,6. Це означає, що на одну вакансію претендувало 3 – 4 вільних спеціалісти. Найнижчий показник конкуренції спостерігався в січні, найвищий – у березні. В першу чергу це пов’язано з тим, що січень – період свят і тривалих вихідних. Відповідно, рівень активності пошукачів роботи був трохи нижчим, ніж зазвичай.

Найвищі показники конкуренції були в Київській, Сумській, Чернігівській, Запорізькій і Полтавській областях. Найнижчі – переважно в західних регіонах України: Закарпатській, Львівській, Тернопільській і Чернівецькій області, а також в Херсонській.

Традиційно найвищою конкуренція була серед ТОП-менеджерів, юристів і початківців без досвіду роботи. Також в рейтинг тих, на чиї послуги попит значно менший, ніж пропозиція, увійшли бухгалтери, фінансисти і кваліфіковані спеціалісти на виробництво.

340

У ТОП-5 проф. сфер із найнижчою конкуренцією лідирують працівники в сфері продажів, сервісних служб, робітничий персонал, а також співробітники консалтингових і страхових агенцій. Тут показники конкуренції складають менше двох осіб на одне вакантне місце.

341

Ледь помітне зростання конкуренції свідчить про те, що на ринку праці немає великого напливу безробітних. Як показало опитування, роботодавці скорочують лише неефективних співробітників або спеціалістів, звільнення яких не сильно позначиться на бізнесі компанії (технічний, обслуговуючий і адміністративний персонал). При цьому стараються втримати ключових співробітників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *