ОСТАННІ НОВИНИ

Львівське село – аграрна надія України у 2016 році?

|

Львівські села та їх промисловий і аграрний потенціал є основним напрямком регіональної політики України. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко у своїй публікації на «Agravery», йдеться на сайті уряду.

аграрна продукція

Міністр зазначив, що наразі розроблено стратегію розвитку Львівської області на період до 2020, в якій село займає одну з ключових позицій.

«Аграрна» частина стратегії включає чотири основні пункти: розвиток підприємництва на селі, виробництво сільськогосподарської продукції з високою доданою вартістю, забезпечення населення якісними і безпечними продуктами харчування та нарощення експортного потенціалу сільського господарства», – зазначив Міністр і додав, що на виконання означених заходів у 2016 році планується залучити 11 млн. грн.

Крім Стратегії, у 2016 році для розвитку АПК Львівської області буде реалізовано низку програм і проектів за підтримки Міністерства, серед яких – «500 успішних сімейних господарств», Мандрівні ярмарки «Добрі традиції Галичини» та проект «Розвиток молочної кооперації у Турківському районі», повідомив очільник відомства.

Ці кошти, за словами заступника керівника Львівської обласної ради Параскевії Дворянин, в основному ці 11 мільйонів підуть на розвиток фермерства.

«Ця програма буде спонукати людей займатися фермерством і відкривати свій фермерський напрямок. Йдеться про 500 успішних фермерських господарств. З одного боку, це напрямок овочів і ягід, коли охочим займатися цією справою нададуть саджанці, допоможуть з технікою, а потім людина, що вирощує продукцію, буде мати ринки збуту. Ринок «Шувар» погодився бути таким  ринком збуту, «Яблуневий дар» –  погодилось теж.  Також ця програма передбачає молочний напрямок. Це стосується людей, які мають своїй корів і можуть збувати свою продукцію. Там залучено спів фінансування канадського уряду і цей напрямок також сприятиме, щоб люди не продавали корів. Він  навпаки спонукатиме людей тримати худобу і здавати потім цю продукцію», – зазначила у коментарі Львівському порталу П. Дворянин.

Також вона зазначила, що цього року депутатів Львівщини не вистачило на окрему комісію з АПК.

«Оскільки зі 122 депутатів минулої каденції зараз є 84 депутати, комісії були укрупнені. Ця комісія (з питань євроінтеграції, дерегуляції, зовнішньоекономічної діяльності, транскордонного співробітництва, агропромислового комплексу та зв’язків з українцями за кордоном – ред.) займається різноплановою роботою», – додала П. Дворянин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *