ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові відзначать річницю від дня першої пластової присяги

|

У суботу, 9 квітня, у Львові відзначатимуть День Першої Пластової Присяги. Щороку цей захід збирає близько 1000 пластунів з області та всієї України. Урочисті заходи з нагоди цієї дати триватимуть протягом двох днів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Пласт

Власне, День Першої Пластової Присяги – одна з найважливіших для усіх пластунів акцій у році. Традиційно відзначення річниці Першої Пластової Присяги проходить у багатьох містах України, але наймасовіше відзначають саме у Львові.

Розпочнуться святкування  у суботу, 9 квітня. О 10.00 відправлять Літургію у соборі Святого Юра. Потім об 11.30 колони пластунів вирушать до пам’ятника Шевченку, де о 12:30 відбудеться відкриття заходу. У рамках святкувань учасники також вшанують пам’ять пластунів на Личаківському кладовищі. Так о 14.30 покладуть квіти до меморіалу Пласту та могили Олександра Тисовського, а також героя АТО Віктора Гурняка. А о 18:00 у “Львівському кіноцентрі” відбудеться вечірня програма.

Продовжать святкування у неділю, 10 квітня, у Стрийському парку. О 14.00 там проведуть марафон, присвячений героям нашого часу.

Довідка

Після початку пластового руху на території сучасної України першу пластову присягу склали гуртки під керівництвом Олександра Тисовського у квітні 1912 року саме у м. Львові. Сучасний текст Присяги запровадили наприкінці 1940-х рр.

Одну з перших пластових присяг після здобуття Україною незалежності  склали 6 травня 1990 року в Києві на день покровителя скаутів – святого Юрія.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *