ОСТАННІ НОВИНИ

Суд покарав власницю фіктивного підприємництва аж на вісім тисяч гривень

|

Власницю фірм «Львівавторем» і «Будівельна компанія «Інстал Плюс» Сихівський районний суд міста Львова визнав винною у здійсненні фіктивного підприємництва. Будівельна компанія «Інстал Плюс» була одним з великих львівських підрядників. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

хабарниця

Фіктивність фірм податківці підтвердили відсутністю основних фондів, технічного персоналу, виробничих активів, складських приміщень, транспортних засобів і відсутністю підприємства за юридичною адресою. Як встановлено досудовим слідством, підприємства використовувались для створення видимості фінансово-господарської діяльності, незаконного обернення безготівкових коштів в готівкові, здійснення документального оформлення начебто проведених операцій з купівлі-продажу товарів (надання послуг, виконання робіт).

На рахунки фірм надходила кошти за оплату товарів, робіт та послуг від реальних суб’єктів господарювання, які документувались лише формально. Потім кошти перераховували, на рахунки інших фіктивних фірм.

Підсудна повністю визнала винуватість у вчиненому, після чого уклала угоду про визнання винуватості з прокурором, згідно якої суд затвердив покарання для Лілії Сташків у вигляді штрафу 8,5 тис. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *