ОСТАННІ НОВИНИ

Стілець для Ганущина на форумі «Самопомочі»

Олена ЖОЛКЕВСЬКА, Львівський портал

|

У Львові 7 квітня стартував IV Форум місцевого самоврядування. Подія знакова, враховуючи сьогоднішні акценти на децентралізацію та нові методи управління містами. Та вже під час відкриття події не обійшлось без «казусів». Замість майданчика, де можна було б почути думки представників рад різних рівнів та представників всіх політичних сил, захід швидше нагадував партійний з’їзд партії «Самопоміч», а також чинних та колишніх підлеглих мера Львова Андрія Садового.

1

Серед заявлених спікерів на Форум не приїхав голова Верховної Ради Володимир Гройсман. Як пояснили організатори, в останню мить керівника Верховної Ради замінили на Віталія Кличка – міського голову Києва.

Здивуванням для журналістів було те, що в програмі Форуму організатори не знайшли місця перших осіб Львівської області – голови Львівської облдержадміністрації та голови Львівської обласної ради. Якщо для керівника Львівської ОДА Олега Синютки хоч дали привітальне слово (часу для участі в дискусіях йому не надали, – Ред.), то голову обласної ради Олександра Ганущина на форум взагалі не запросили.

Під час свого п’ятихвилинного «спічу» О.Синютка зауважив, що голова обласної ради не був запрошений на Форум та представники об’єднаних громад.

«Оскільки голова Львівської обласної ради не запрошений на Форум, то я буду відповідно декларувати його позицію також», – сказав О.Синютка.

4

5

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин також коротко прокоментував проведення заходу.

«Кажуть, бучний форум відбувається у «Дністрі». На який не мав честі бути запрошений… Зате реальні моменти і проблеми децентралізації / бюджетних відносин «ОТГ – ОМС» ми таки обговорюємо. З представниками 7 областей… В «Супутнику» на семінарі…», – написав О. Ганущин у себе на сторінці в Facebook.

Згодом Андрій Садовий пояснив, чому не запросили на форум з децентралізації керівника обласної ради.

«Кількість бажаючих взяти участь у Форумі в дуже багато кількість разів перевищила кількість місць у сесійному залі», – так прокоментував відсутність перших осіб Львівської області мер Львова Андрій Садовий.

Напевно з тієї ж причини (брак стільців) організатори не запросили на Форум народних депутатів, які представляють Львів та Львівську область. Окрім представників «Самопомочі» законодавчий орган влади представляла лише нардеп з фракції БПП Оксана Юринець, яку на Форум в рідному місті запросив…мер Києва Віталій Кличко.

2

3

Натомість на львівському Форумі місцевого самоврядування були народні депутати від «Самопомочі» – віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд та голова фракції у ВРУ Олег Березюк та інші. Цікаво, що єдиним представником Львівської обласної ради в числі спікерів була депутат Львівської облради Галина Бордун – теж представник «Самопомочі».

Спікери другого дня підібрані з тим же «підходом», що і сьогоднішні.  Ірина Подоляк, Сергій Кіраль, Олександр Данченко, Олександр Сєнкевич – представники «Самопомочі». Інші доповідачі – це радники Андрія Садового, посадовці Львівської міської ради.

«Розбавити» «Самопоміч» організатори заходу вирішили, запросивши кілька знакових осіб – Посла ЄС в Україні Яна Томбінського та спеціального радника Уряду України з питань децентралізації, Ради Європи Даніеля Попеску.

P.S.  Олександр Ганущин таки прийшов у готель «Дністер», де відбувається Форум, щоправда у інший зал – на виїзне засідання комітет ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *