ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники психлікарні пікетують ЛОДА через реорганізацію туберкульозного відділення

|

Працівники Львівської обласної державної клінічної психіатричної лікарні прийшли до обласної адміністрації з вимогою не закривати туберкульозне відділення. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

LODA

Як розповів в.о. головного лікаря Зиновій Маланчук, туберкульозне відділення не закривають, а переформовують на відділення примусової терапії.

«Згідно з наказом Міністерсвта охорони здоров’я усі, хто хворіє хронічним туберкульозом, має лікуватися у звичайному відділенні або вдома. Таким чином, потреба у великому відділенні відпала. Замість нього ми зробимо відділення примусової терапії, якого в нас досі в лікарні не було. Усі колишні працівники туберкульозного відділення будуть працювати у примусовій терапії. В людей просто зникає надбавка, через що вони і невдоволені», – сказав він.

Проте молодша медсестра лікарні Марія Бартушевська переконана, що керівництво лікарні хоче звільнити усіх працівників, з якими виник конфлікт.

«Нам сказали писати заяву на звільнення з числом, а на прийом на роботу – без числа. До того ж старша медсестра Хомин Наталія пообіцяла, що вона працюватиме, а нас усіх звільнять. Наказу Міністерства нам також ніхто не показував. Ми переконані, що керівництво шукає привід для нашого звільнення», – сказала вона.

Керівник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Богдан Чечотка зазначив, що конфлікт виник через недостатню полеміку керівництва та працівників.

«Я написав працівникам туберкульозного відділення гарантійний лист, в якому чітко написано, що вони працюватимуть у новоствореному відділенні. Питання в тому, що зараз у них простій, що забирає більшу частину зарплатні. Саме тому їм були запропоновані місця тимчасового працевлаштування в межах лікарні. Відділення примусового лікування відкривається вже завтра, усі працівники напишуть заяву і з понеділка почнуть працювати. Люди просто не вірять владі і не вірять у гарантії. Саме це породило таку ситуацію», – додав Богдан Чечотка.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *