ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко ветував виділення двох мільярдів компенсації проїзду пільговиків

|

Президент України Петро Порошенко ветував перерозподіл 1,9 млрд гривень на компенсацію пільгового проїзду. Про це повідомляє РБК-Україна.

veto

Президент Петро Порошенко ветував перерозподіл 1,9 млрд гривень гривень на забезпечення компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян у 2016 році.

Відповідний законопроект №4024 «Про внесення змін до додатка № 3 і № 7 закону» Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг» був повернутий із пропозиціями Порошенка.

Президент відзначає, що такий перерозподіл створює ризик недофінансування субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг, оскільки через передбачене в 2016 році підвищення тарифів на послуги ЖКГ економія по вказаній субвенції не очікується.

На думку Порошенка, щодо відшкодування витрат за пільговий проїзд окремих категорій громадян – існуюча система в умовах відсутності механізму обліку пільгових перевезень, будь-яких обмежень за кількістю, відстані і напрямків поїздок не є ефективною, не дозволяє контролювати облік пільгових перевезень (кількість пільговиків, які фактично користуються транспортом, вид транспорту, кількість поїздок і т.д.).

Як повідомляв Львівський портал, перевізники хочуть обмежити пільговий проїзд через брак фінансування.

Фото: РБК

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *