ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судитимуть чиновника, що відібрав у держави землі на майже 400 тисяч

|

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення колишньому начальнику одного з районних відділів Держземагенства Львівщини, через службову недбалість котрого державі було завдано збитків на суму 375 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

земельні ділянки

Як встановили правоохоронці, чиновник склав та видав акти встановлення та узгодження меж земельних ділянок та акти приймання-передачі межових знаків на три земельних ділянки загальною площею 0,75 га, у які були внесені завідомо неправдиві дані. У актах було зазначено, що ділянки знаходяться у межах населеного пункту, у той час як фактично вони знаходяться поза цими межами. Таким чином  ці ділянки були вилучені з державної власності та в подальшому передані у власність фізичних осіб з призначенням під житлову забудову.

Внаслідок таких протиправних дій чиновника із державної власності було вилучено три земельних ділянки загальною площе 0,75 га. Державі було завдано збитків на загальну суму 375 тисяч гривень.

Правоохоронці повідомили колишньому начальнику районного управління Держземагенства у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 ( службова недбалість) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом.

Невдовзі матеріали кримінального провадження будуть скеровані на розгляд суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *