ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині погоня зі зброєю: постраждали поліцейські

|

Працівники Мостиського відділення поліції, переслідуючи двох підозрюваних у скоєнні квартирної крадіжки, застосували табельну зброю для зупинки автомобіля зловмисників. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

обстріл

Сьогодні, 4 квітня, близько 11.20 в одному з сіл Мостиського району працівник відділення поліції зауважив на вулиці двох чоловіків, котрі поводились підозріло, а коли побачили правоохоронця, почали встановлювати номерні знаки на автомобіль БМВ. Повідомивши про подію у відділення поліції та викликавши підмогу, поліцейський разом з іншим працівником відділення підійшли до чоловіків, представились та попросили пред’явити документи. Не відповідаючи на запитання правоохоронців, чоловіки швидко сіли у машину та почали втікати. При цьому збили одного з правоохоронців та провезли його кілька метрів на капоті іномарки. Інший поліцейський, намагаючись зупинити зловмисників, отримав травму руки.

Було розпочато переслідування «БМВ», водій якого рухався у напрямку міста Яворів. Втікаючи, він неодноразово порушував правила дорожнього руху, а також створював аварійні ситуації, небезпечні для життя та здоров’я інших учасників руху. З огляду на це, а також на те, що на вимоги поліцейських зупинитися водій не реагував, правоохоронці здійснили попереджувальний постріл з табельної зброї вгору, після чого здійснили кілька пострілів у колеса БМВ, намагаючись зупинити його.

В результаті автомобіль зловмисників з’їхав у кювет. У салоні правоохоронці виявили двох мешканців одного з міст Волинської області віком 40 та 18 років, один з яких раніше судимий. У чоловіків вилучено травматичний пістолет.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст.342 (опір працівникові правоохоронного органу) КК України. Санкція статті передбачає покарання – до п’яти років позбавлення волі. Окрім того, обидвохзловмисників обґрунтовано підозрюють у скоєнні квартирної крадіжки напередодні. Проводяться слідчі дії.

Двох правоохоронців госпіталізовано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *