ОСТАННІ НОВИНИ

Антикорупційне бюро не візьметься за офшори Порошенка

|

Чинний Президент України Петро Порошенко  не є підслідною НАБУ особою відповідно до законодавства України. Про це заявили у НАБУ у відповідь на запити ЗМІ, чи буде Національне антикорупційне бюро України розслідувати зазначене в матеріалах про “панамські офшори”, передає УП.

порошенко

“Відповідно до Закону України “Про Національне антикорупційне бюро України” та Кримінального процесуального Кодексу, підслідними Бюро є вищі посадові особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зокрема президент України, повноваження якого припинено”, – сказано в роз’ясненні.

“Наголошуємо, що, відповідно до законодавства, чинний президент не є підслідною НАБУ особою і Бюро не має повноважень розпочинати щодо нього досудове розслідування”, – наголосили в НАБУ.

“Стосовно інших осіб, згаданих у матеріалах ЗМІ, наразі проводиться аналітична робота з метою встановлення підстав для проведення досудового розслідування”, – додали в НАБУ.

Як відомо, у неділю  з’явилася інформація з посиланням на документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca стосовно трьох українців – президента Петра Порошенка, екс-прем’єра Павла Лазаренка і власника газети Kyiv Post Мохаммада Захура – британського бізнесмена, який живе і веде бізнес в Україні.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у Верховній Раді ініціюють імпічмент Президенту.

Фото: censoru.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *