ОСТАННІ НОВИНИ

Відома піаністка познайомить львів’ян з романтичним Шопеном

|

Піаністка Марта Андрущак разом із струнним квартетом «Фенікс» (Львів) познайомить слухачів у середу, 6 квітня, о 19:00, у Львівській обласній філармонії із романтичним світом Фридерика Шопена. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі філмармонії.

2016 04 06 Андрущак

Піаністка Живе у Польщі, виступає у багатьох країнах світу, бере участь і перемагає у численних музичних конкурсах.

Піаністка зазначає: «Львівська філармонія для мене святе місце, зовсім змалку мене сюди водила мама, вона була великим меломаном музики і дбала про мій творчий розвиток. Пам’ятаю, що із захопленням дивилась на музикантів на сцені, вони виглядали такі одухотворені, неземні… Цікаво, тепер хтось так дивиться на мене… А щодо програми у філармонії, то мій шлях до Шопена був довгий. Дитиною, років 8-9, я інтенсивно грала Шопена, йшла за інтуїцією, за імпульсом, мені це дуже подобалось, а потім злякалась. Довгий час налаштовувала свій внутрішній світ, бо ця музика потребує спокою, романтики і відкритості серця. Чудова експресивна музика, що більше її граю, то комфортніше себе почуваю. В порівнянні з минулими програмами, де я виконувала Шуберта, Бетховена чи Баха – це буде легкий вечір, обіцяю, вам сподобається!».

Довідка:

Марта Андрущак виросла у Львові, а до Польщі потрапила спочатку завдяки стипендії Гауде Полонія, яку отримують митці зі Східної Європи для підвищення професійного рівня. Навчалася в Катовіцькій консерваторії під керівництвом одного з найкращих професорів в світі Анджея Ясінського, а потім в 2011 р. отримала запрошення від керівництва музичної школи ІІ ступеня (аналог нашого музучилища) в Руді Шльонській працювати в них викладачем. Багато концертує.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *