ОСТАННІ НОВИНИ

Топ-10 художніх фільмів про аутизм

|

Сьогодні, 2 квітня, весь світ долучається до акції інформування про людей, що страждають на аутизм. З цього приводу Львівський портал публікує Топ-10 фільмів про аутизм, що змінять ваше уявлення про цю хворобу.

Людина дощу

людина дощу

У Чарлі, грубуватого і егоїстичного молодого гульвіси, в спадок від батька залишилися лише рожеві кущі та «Бьюїк» 49-го року. Раптовим «сюрпризом» для нього стало відкриття того, що левова частка спадщини залишена батьком його хворому аутизмом братові Раймонду.

Поставивши собі за мету відібрати свою «справедливу частку» сімейного надбання, Чарлі викрадає старшого брата і тримає його заручником. Але те, що було задумано їм з егоїзму, переростає в чарівну одіссею дружби і самоосмислення, яка розводить межі відособленого світу Раймонда, а Чарлі дозволяє вирватися з пут своєї колись бездушної душі.

Я- Сем

я сем

Сем Доусон, 40-річний чоловік з рівнем інтелекту 7-річну дитину, який працює офіціантом. Йому важко було б вижити з такими даними, якби не дочка, плід випадкового зв’язку. Люсі виросла цілком нормальною людиною і могла б піклуватися про свого батька, але місцева соціальна служба забрала її у батька. Сем хоче повернути свою дочку. Для ведення цієї справи він наймає адвоката Риту Харрісон. Під час роботи над цією справою Рита сама отримує кілька уроків про те, що значить бути батьком …

Темпл Грандін

темпл грандін

Біографічний фільм про Темпл Грандін, аутистки, яка стала однією з провідних вчених у галузі сільськогосподарської промисловості щодо гуманного поводження з худобою.

 

 

 

 

Мене звати Різван Кхан

різван кхван

Різван Кхан, мусульманин з Індії, приїжджає в Сан-Франциско і живе зі своїм братом і невісткою. Різван, що страждає від Синдрому Аспергера, закохується в Мандіру. Незважаючи на протести його сім’ї, вони одружуються і починають разом невеликий бізнес. Вони живуть щасливо до 11 вересня 2001 року, коли ставлення до мусульман різко змінюється. Коли відбувається трагедія, Мандира виявляється роздавленою і їх відносини дають тріщину. Різван розгублений і дуже засмучений тим, що любов всього його життя покинула його. Щоб повернути її, він робить зворушливу і надихаючу подорож через всю Америку.

Сніжний пиріг

сніжний пиріг

Відсидівши у в’язниці за вбивство людини, який збив його сина, Алекс відправляється до його матері. У придорожньому кафе він знайомиться з Вівіан, молодою дівчиною, яка подорожує автостопом. Її не бентежить те, що Алекс – колишній зек. Вона чарівна, безпосередня і вміє настояти на своєму, так що Алексу доводиться її підвезти.

Незвичайна парочка весело базікає і сміється і раптом … в них врізається вантажівка, і Вівіан гине. Історія повторюється? Алекс відчуває жахливу провину за її загибель і їде до Лінди, матері Вівіан, щоб повідомити їй страшну звістку. Ви думаєте, що це кінець? Все тільки починається …

Рай океану

рай океану

Головний герой дізнається, що невиліковно хворий на рак. Його син – безпомічний аутист. І вмираючий батько повинен встигнути якось влаштувати його життя до свого відходу туди, звідки не повертаються …

 

 

 

Божевільні від кохання

божевільні

Дональд – добрий і нешкідливий хлопець. Природа наділила його ранимою душею і феноменальною здатністю вправно поводитися з найскладнішими числами, позбавивши його в обмін на цей дару уміння спілкуватися і виражати свої почуття.

Мозок ні секунди не дає Дональду спокою, він просто не зможе жити без надійних правил і схем, якими наповнений кожний його день. Але коли доля зводить його з Ізабель з також унікальною і складною душею, перед ним виникає формула, яку він ще ніколи не вирішував – непередбачувана формула любові, де все хвилююче і дивно.

Чорна куля

чорна куля

Переїхавши з родиною на нове місце, Томас намагається налагодити відносини з з’явилася у нього подругою і однокласниками. Але як зробити так, щоб все йшло як треба, якщо твій брат хворий на аутизм, і його ні на хвилину не можна залишити без нагляду, щоб не опинитися в купі проблем?

 

 

Адам

адам

Адам – людина, що страждає синдромом Аспергера, однією з форм аутизму; спілкуванню з людьми він віддає перевагу дослідженню коханого ним космосу, незважаючи на це Адам пристрасно бажає знайти рідну душу, яка завжди могла б зрозуміти або вислухати. Ситуація докорінно змінюється, коли його новою сусідкою стає Бет …

 

Бен Ікс

kinopoisk.ru

Картина в повній мірі розкриває проблему дітей з синдромом Аспергера. Герой, що страждає на цю хворобу, настільки пішов у світ MMORPG, що грань між реальним і віртуальним світом у нього практично стерлася. Грав головний герой в Archlord, і вся картина побудована на суміші кадрів з гри і реальному житті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *