ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський чиновник незаконно відібрав землі на вісім мільйонів

|

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області повідомили про підозру у службовій недбалості екс-начальнику відділу земельних ресурсів одного з районів Львівщини, внаслідок чого державі було завдано збитків на суму більше ніж вісім мільйонів гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

земля

Як встановили правоохоронці, 56-річний чиновник погодив технічну документацію та завірив акти встановлення та узгодження меж 23 земельних ділянок загальною площею тринадцять гектарів у Карпатському регіоні області. У вказані акти були внесені недостовірні дані щодо розташування ділянок у межах населених пунктів, у той час як фактично вони розташовані за межами сіл.

Внаслідок неналежного виконання службових обов’язків, чиновник погодив та завірив державні акти на право власності цих ділянок фізичним особам, що призвело до їх незаконного вилучення із державної власності. Таким чином державі було завдано збитків на суму 8,2 мільйони гривень.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом.

Невдовзі матеріали кримінального провадження будуть скеровані на розгляд суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *