ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян закликають реєструвати малюків у садок он-лайн

|

У Львові працює електронна система реєстрація дітей на вступ до дитсадочків. Про це Львівському порталу нагадали у прес-службі Львівської міської ради.

child in kindergarten
child in kindergarten

Щоб забезпечити прозоре зарахування дітей та дати можливість контролювати чергу, у 2013 році було створено та запроваджено електронну реєстрацію, яку з моменту запуску постійно вдосконалюють, враховуючи побажання та зауваження батьківської громади та освітян. Близько 6 тис. дітей вдалося забезпечити місцем у садочку.

Скориставшись електронною реєстрацію у ДНЗ, батьки зберігають свій час і можуть чітко бачити номер своєї дитини і бути впевненим, що немає ніяких тіньових схем. В управлінні освіти розповіли, що під час реєстрації дошкільнят  до ДНЗ виникали проблеми. Але управлінням освіти ЛМР було створено робочу групу із представниками громадських організацій, спеціалістів відділів освіти, керівників ДНЗ, а також батьків щодо обговорення проблемних питань та вирішення їх, задля покращення роботи електронної реєстрації.

«Нестача місць у дошкільних навчальних закладах м. Львова – проблема, з якою неодноразово стикаються батьки. Окрім того, у Львові наявна проблема перевантаженості груп у ДНЗ. За даними Головного управління статистики у Львівській області щодо функціонування ДНЗ, станом на 01.09 2015 р. на 100 місцях у ДНЗ м. Львова виховується 176 дітей», – розповіли в управлінні освіти.

На цей рік заплановано відкрити 44 групи у дошкільних навчальних закладах.

Довідка

Метою реєстрації було:

  • спрощення процедури обліку дітей до вступу у ДНЗ;
  • забезпечення рівності умов кожної дитини для повної реалізації її здібностей, таланту, всебічного розвитку;
  • забезпечення доступу до інформації про ДНЗ, що є у комунальній власності територіальної громади м. Львова;
  • запровадження єдиного підходу щодо прийому дітей до ДНЗ із загальним розвитком;
  • здійснення обліку дітей, які мають відвідувати ДНЗ.

Фото: firtka.if.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *