ОСТАННІ НОВИНИ

Аграріїв Львівщини навчили, як експортувати продукти на європейські ринки

|

Близько 35 підприємств агропромислового комплексу області зібрав у середу, 30 березня, навчальний семінар у Львові. Тематикою навчань стала оцінка готовності до експорту сільськогосподарської продукції та продуктів харчування у країни ЄС. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

аграрії

«Наші агропромислові підприємства мають великий експортний потенціал. Тому одним із завдань органів влади є надання виробникам кваліфікованої допомоги та залучення експертів з вимог міжнародних ринків для експорту продукції», – зазначила директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Наталія Хмиз.

За її словами, серед учасників семінару були представники підприємств харчової та переробної промисловості, а також виробники сільськогосподарської продукції. Під час тренінгу вони ознайомились з основними положеннями Угоди про асоціацію України та ЄС, вивчили етапи планування експорту. Зокрема, експерти розповіли про вимоги та норми Євросоюзу до продуктів харчування, маркування і пакування. У результаті учасники навчань отримали також пакет документів, якими першочергово необхідно керуватися при здійсненні експорту.

Зазначимо, що семінар відбувся у рамках проекту «Лабораторія бізнес-рішень EXPORT-UA» Шведського міжнародного агентства розвитку SIDA.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *