ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові запустили муніципальний велопрокат

|

Сьогодні у Львові офіційно запускають перший в Україні муніципальний велопрокат NextBike. Вже зараз у місті працює 5 станцій прокату, до яких прикріплені 55 велосипедів, проте організатори запевняють, що це лише початок, передає кореспондент Львівського порталу.

велопрокат

«Для міста дуже важливо, що цей проект є першим в Україні. Перш за все, це цілком екологічний проект, який дає змогу використовувати велосипед як вид транспорту. Друге – це економічна сторона: менше автомобільних викидів, більше паркомісць та можливість їздити на велосипеді, якщо придбати свій немає змоги. Проект реалізований за фінансової підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, а основна місія міста – це встановлювати правила гри і розвивати інфраструктуру. Цей проект – це перша ластівка в великими надіями на розвиток», – вважає заступник міського голови з економічних питань та містобудування Ростислав Дацків.

велопрокат2

Скористатися послугою муніципального вело прокату можна за такими адресами:

  • пл. Ринок
  • біля ЛНУ імені Івана Франка (вул. Університетська)
  • біля Національного університету «Львівська Політехніка» (вул. Чупринки-Бандери)
  • неподалік аквапарку (вул. Княгині Ольги)
  • вул. Героїв УПА.

велопрокат3

«Щоб скористатися системою, Вам повинно бути 18 років та ви маєте мати кредитну картку, з якою треба зареєструватися на сайті чи безпосередньо  на терміналі. Створюючи акаунт, потрібно буде надавати певні особисті дані, щоб щоразу не показувати паспорт. Потім ви обираєте абонемент, який ви хочете використовувати: або сезонний, або місячний, або не хочете ніякого і користуєтесь разовим прокатом (Pay as You Go).

Абонемент – це не право власності на велосипед. Є певна тарифікація абонементів, проте вона не розрахована на те, щоб тримати в себе велосипед цілий день. Це робиться для того, щоб збільшити максимальну оборотність користувачів на один велосипед. Це не рекреаційний інструмент, а альтернатива громадському транспорту. Ця система розрахована на короткі поїздки на малі відстані. Наша мета не полягає в тому, щоб пересадити всіх мешканців на велосипеди, ми свідомо розуміємо, що це – для певної цільової аудиторії», – розповіли співвласники NextBike Україна.

Зазначимо, що найближчим часом кількість станцій у Львові збільшиться до 22.

«Це дуже важливий етап у розвитку велосипедизації Львова, який дає можливість людям спробувати користуватись велосипедом у місті. Звісно, що потрібно більше станцій, проте хороший старт вже покладено. Місячний абонемент є досить доступний і це дешевше, ніж користуватись громадським транспортом. Наша громадська організація буде пропагувати  користування цими велосипедами та заохочувати львів’ян до цього екологічного виду транспорту», – зазначив представник Львівської асоціації велосипедистів Орест Олеський.

велопрокат1

Фото: Соломія Григор’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *