ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє школярів, студент та рецидивіст напали на двірника і студентку

|

Як встановили правоохоронці, у Львові група, до складу якої входили двоє одинадцятикласників, раніше судимий безробітний львів’янин та студент коледжу, скоїли розбійний напад на двірника та пограбували студентку. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

розбій, ніж

У Личаківський відділ поліції 30 березня за допомогою звернувся 61-річний двірник одного з львівських комунальних підприємств. Чоловік повідомив, що близько п’ятої години ранку на вулиці Пасічній на нього напали невідомі чоловіки. Зловмисники застосували газовий балончик та завдали удар у голову, від якого потерпілий втратив свідомість. Отямившись, чоловік виявив, що нападники заволоділи його мобільним телефоном, пенсійним посвідченням та грошима у сумі 180 гривень.

У той самий день до правоохоронців з заявою про пограбування звернулась 20-річна студентка, мешканка Чернігова. Дівчина повідомила, що о 6.30 на вулиці Пасічній невідомі особи, погрожуючи електрошокером, заволоділи її сумочкою, у якій був мобільний телефон, закордонний паспорт, студентський квиток та гроші.

В обох випадках на місці події працювали слідчо-оперативні групи. Як встановили поліцейські, до скоєння злочинів може бути причетна одна і та ж група осіб, до складу якої входили двоє одинадцятикласників – учні львівських шкіл, раніше судимий 29-річний львів’янин та його одноліток – студент одного з львівських коледжів. Правоохоронці вилучили у зловмисників речові докази – сумочку, закордонний паспорт та студентський квиток.

За фактом пограбування відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.186 (грабіж) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років. Також вирішується питання про правову кваліфікацію згідно норм Кримінального кодексу України злочину, жертвою якого став працівник комунального підприємства. Перевіряється причетність групи до скоєння цього кримінального правопорушення.

Зловмисників затримано згідно ст.208 КПК України. Проводяться слідчі дії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *