ОСТАННІ НОВИНИ

За співпрацю з «ДНР» на Донеччині засудили вісьмох підлітків

|

На Донеччині за співпрацю з терористами «ДНР» засуджено 8 підлітків. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

ДНР

Протягом 2015 року за вчинення злочинів проти громадської безпеки, судами області засуджено 8 підлітків, які в наслідок своєї необізнаності та недостатнього батьківського піклування вступили до лав незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР».

Здійснюючи свої умисні протиправні дії в складі збройних формувань, вони систематично виконували покладені на них обов’язки щодо протидії та перешкоджання виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів України і військовослужбовцями Збройних сил України, задіяними у проведенні антитерористичної операції. Окрім цього неповнолітні охороняли захоплені бойовиками будівлі та прилеглі до них територій, чергували на блок-постах.

Всім неповнолітнім призначені покарання, необхідні й достатні для їх виправлення та попередження нових злочинів.

Наразі на стадії досудового розслідування і судового розгляду перебуває ще 9 кримінальних проваджень вказаної категорії стосовно неповнолітніх осіб.

Слід зазначити, що більшість з цих підлітків добровільно вийшли з незаконних збройних формувань, з’явилися до правоохоронних органів із зізнанням, щиро розкаялися та активно сприяли розкриттю злочинів.

За таких обставин вони можуть бути звільнені судами від кримінальної відповідальності.

Фото: ria.ru

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *