ОСТАННІ НОВИНИ

З квітня вартість паркування у центрі Львова зросте не на жарт

|

З 1 квітня цього року ціна за місце паркування у центрі міста зросте мало не вдвічі. Про це сьогодні, 30 березня, на брифінгу розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, передає кореспондент Львівського порталу.

парковка

17 березня 2016 року на сесії Львівської міської ради прийняли зміни до Ухвали №20 від 27.01.2011 «Про затвердження збору за місця для паркування транспортних засобів та плати за паркування транспортних засобів на території міста Львова». Згідно з цим рішенням , вартість паркування по вулиці Валовій (закрита парковка) становитиме 8 гривень за годину. 1-а зона паркування (відкриті парковки в центрі міста) становитиме 6 грн. Вартість 2-ї зони залишається поки без змін – 2 грн/год. На паркувальних майданчиках для туристичного транспорту вартість паркування буде 20 грн/год.

Як зазначив директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, експериментальний тариф вводиться на 3 місяці, проте, якщо він буде успішним, його залишать.

«Ми провели аналіз по інших містах України, таких як Одеса, Дніпропетровськ, Луцьк, і побачили, що підвищена оплата є цілком адекватною. В цих містах ще з 2013-14 років тариф піднятий до таких розмірів. Така ціна за паркування в центрі Львова відповідає всім нормам. Після дослідження та обговорення на інженерній та бюджетній комісіях ми ввели такий експеримент на 3 місяці. Якщо він пройде нормально, без особливих зауважень, тоді цей тариф ввівся недаремно», – сказав Береза.

Зони паркування, на яких змінюються тарифи:

  1. вул. Валова – 8 грн/год. Окрім того, безкоштовний час для транзитного проїзду скорочується до 5 хвилин;
  2. пр. Шевченка, пл. Міцкевича, пл. Маланюка, вул. Січових Стрільців, вул. Словацького, вул. Коперника, вул. Чайковського, вул. Костюшка, вул. Гнатюка, Вул. Князя Романа – відповідно 6 грн/год.

За словами Олега Берези, кошти, які планується вилучити від збільшення вартості на парковках, підуть на запуківлю паркоматів з можливістю безготівкової оплати.

Фото: Соломія Григор’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *