ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємство Львова спробувало провезти з ЄС фірмовий «секонд-хенд»

|

Працівники Львівської митниці ДФС викрили оборудку з секонд-хендом на майже 2 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС.

секонд

Понад 2 тис. пар взуття та 1250 кг фірмового одягу намагались ввезти в Україну під виглядом секонд-хенду.

Так, нещодавно у пункт пропуску «Рава-Руська-Хребенне»    митного поста «Рава-Руська» (Львівська обл.) з Республіки Польщі  заїхав вантажний транспортний засіб з напівпричепом під керуванням громадянина України. До митного контролю він подав товаросупровідні документи на  товар «взуття вживане, одяг вживаний, сумки із шкірозамінника вживані», відправником якого значилась  панамська фірма, а отримувачем – одне з ТОВ м. Львова.   Загальна вага переміщуваного товару, згідно товаросупровідних документів, становила понад 17 т. та вартістю майже 20 тис. дол. США.

На підставі проведеного аналізу та оцінки ризиків у працівників митниці виникла підозра щодо наявності товарів, прихованих від митного контролю. При проведенні огляду автомобіля,  виявлено не заявлені товари , а саме нові одяг та взуття, зокрема: 2003 пари спортивного взуття в упаковці виробника, 88 коробок з дитячим та дорослим одягом в асортименті та 20 кг. пряжі. Натомість 3000 кг. вживаного взуття, яке було заявлено у товаросупровідних документах, не виявлено.

На запрошення Львівської митниці ДФС директор-президент фірми відправника для надання пояснень щодо виявленого товару не з’явився та жодних  листів-пояснень  не надав. Таким чином він відправив товар, який був переміщений через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу України як підстави для переміщення документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів та їх ваги.

За цим фактом митницею заведено справу про порушення митних правил, за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України. Орієнтовна вартість вилученого товару становить близько 2 млн. грн.

Фото: ДФС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *