ОСТАННІ НОВИНИ

Двох львівських копів відсторонили від служби через незаконне застосування фізичної сили

|

Двох працівників патрульної поліції міста Львова підозрюють у перевищенні влади та службових повноважень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

патрульні

Прокуратурою області двом працівникам патрульної поліції Львова повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (вчинення перевищення влади та службових повноважень, тобто в умисному вчиненні працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, що завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам громадянина, а також державним інтересам, та супроводжувалися насильством, погрозами застосування насильства, застосуванням спеціальних засобів і болісними та такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування).

Поліцейські, не маючи на це законних підстав та застосовуючи фізичну силу, 5 грудня 2015 року затримали громадянина та одягнули на нього кайданки. При цьому, відповідно до висновку судово-медичної експертизи, останньому було завдано легких тілесних ушкоджень.

Сьогодні, 30 березня, Галицьким районним судом м. Львова підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та відсторонено їх від займаних посад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *