ОСТАННІ НОВИНИ

Екологи обурені навчаннями Збройних сили України у заповідниках

|

Екологи заявляють про безвідповідальну діяльність Збройних сил України по відношенню до природно-заповідного фонду. Зокрема навчання спецназу на території природного заповідника «Медобори». Про це Львівському порталу повідомив еколог Олексій Василюк.

105

За словами О. Василюка, ЗСУ провели руйнівні навчання у національному парку (НПП) «Олешківські піски», підрозділи ЗСУ знищують кілька ділянок НПП «Меотида», проводять навчання або розміщуються в кількох унікальних заповідних урочищах і пам’ятках природи Донеччини. До цього додалися, сумні новини з Тернопільщини, із природного заповідника «Медобори».

«27 березня на територію природного заповідника «Медобори» самовільно, без будь-якого інформування дирекції, заїхав 8 полк спецназу В4252 з метою проведення тижневих спільних українсько-американських військових навчань зі стрільбами. Законодавство України про природно-заповідний фонд встановлює…, що на території заповідників заборонена будь-яка діяльність та перебування. Пошкодження територій природно-заповідного фонду тягне відповідальність згідно зі ст.252 Кримінального Кодексу України – йдеться у повідомленні.

Екологи Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» закликають керівництво Міноборони України відмовитись від практики експлуатації об’єктів природно-заповідного фонду для військових потреб.

«Хочемо повторити заклик дирекції НПП «Олешківські піски» до Міноборони України: «не можна з одного боку боронити свою землю, а з іншого боку руйнувати її природну спадщину», – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *