ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова експонуватимуть експозицію провокативних робіт

|

У Львові планується масштабна мистецька подія – протягом місця, на площі Ринок, у самісінькому епіцентрі міста буде презентовано експозицію провокативних робіт міжнародних дизайнерів-графіків Асоціації «4й блок». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

472

Експозиція присвячена 30-й річниці Чорнобильської катастрофи і 5-й річниці трагедії на Фукусімі. Акція обіцяє стати  найяскравішою подією весни.

«Міжнародна плакатна акція «30 + 5» – це тематична колекція екологічних плакатів, об’єднана єдиним форматом і колірною гамою зображень (всі роботи виконані в чорно-білих тонах).  Провідні дизайнери з різних країн світу створили 35 плакатів, що відображають ставлення до минулих подій, акцентувавши увагу на розумінні майбутнього розвитку людства.

Мета акції — привернення уваги львів’ян до екологічної проблематики сьогодення, методом мистецької репрезентації впливу наслідків найбільших техногенних аварій (Чорнобиль, Фукусіма) на рівні глобального осмислення відповідальності людини за суттєві зміни, що відбуваються в екосистемі Землі – йдеться у повідомленні.

Аварії на Чорнобиль і Фукусіма АЕС призвели до людських жертв, принесли руйнування і страждання сотням тисяч людей, нагадали нам про небезпеку техногенних катастроф, про високу ціну науково-технічного прогресу. Але вони також послужили і потужним поштовхом до осмислення глобальних екологічних проблем, переконливим аргументом на користь відмови від використання ядерної енергетики і переходу на оновлювані й альтернативні джерела отримання енергії і, врешті-решт, більш дбайливого ставлення до нашого спільного дому – планети Земля.

Відкриття виставки відбудеться 28 березня о 15:00 (пл. Ринок, 1). Насолодитися роботами просто неба можна до 28 квітня.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *