ОСТАННІ НОВИНИ

Суд випускає єдиного підозрюваного у видачі зброї для вбивств на Майдані?

|

Єдиний підозрюваний у справі видачі зброї зі складів МВС для розгону Майдану завтра може втекти. Про це повідомляють активісти Євромайдан SOS, передає кореспондент Львівського порталу.

438

«У ніч на 27 березня ймовірно звільнять з-під варти тітушку Р. Заворотного. Наразі це єдиний затриманий підозрюваний у справі незаконної передачі зброї МВС для силового розгону Майдану. Це саме та справа, по якій проходять співробітники МВС, що на виконання злочинних наказів екс-міністра В. Захарченка видали міліціонером та тітушками більше 1,5 тисяч одиниць автоматів АК74У та майже 800 тис. патронів до них», – йдеться у повідомленні.

Активісти б’ють на сполох, адже це надзвичайно важлива справа.

«Епізод про незаконну видачу зброї сам по собі є ключовим для доведення системності переслідувань учасників Євромайдану режимом Януковича, адже яскраво демонструє зв’язки між міліцією та кримінальними угрупуваннями для придушення протесту.

Напевно саме тому Апеляційний суд міста Києва застосував давно апробовану технологію затягування справи та майже три місяці визначав її підсудність. І нарешті, коли справу таки передали на розгляд Святошинському суду лишився один день до закінчення тримання під вартою тітушки Р.Заворотного», – говорять активісти.

У суботу 26 березня єдиний день, коли суддя Святошинського суду В.Жмуть може розглянути цю справу та продовжити тримання під вартою Р.Заворотного. В іншому випадку той має усі шанси повторити «неочікуване» зникнення керівника «чорної роти беркуту» Д.Садовника, харківського організатора тітушок Т.Рагімова і т.п.

«Але суддя В. Жмуть відмовилася розглядати цю справу в суботу. Хоча сам факт того, що до закінчення строку тримання під вартою лишився один день мав би бути прямою підставою для швидкого призначення судового засідання та забезпечення явки усіх учасників процесу.

Завтра ми дізнаємося, чи дасть призначена по цій справі суддя В.Жмуть та голова Святошинського суду А.Домарацька можливість втекти єдиному затриманому в одній із ключових справ Майдану», – йдеться у повідомленні активістів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *