ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова з’їжджаються майстри з виготовлення українських мотанок

|

У п’ятницю, 25 березня, у Львівському палаці мистецтв відкриється VIII етнофестиваль «Ляльковий світ». Народні майстри, професійні митці з різних куточків України продемонструють львів’янам і гостям міста свої творіння – давню українську мотанку, текстильні, солом’яні мотанки, сучасні ляльки в авторських інтерпретаціях. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

мотанки

«Фестиваль авторської ляльки проводиться в Україні навесні вже шостий рік поспіль. Під час цього заходу люди мають можливість познайомитися з різномаїттям технік та категорій виконання авторської ляльки, культурою лялькової творчості, а також налагодити контакти між митцями, які спеціалізують на виготовленні українських мотанок», – розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська.

Початок о 15:00 год.

Довідково:

Фестиваль «Ляльковий світ» започаткований у 2009 році і став першим в Україні масштабним комплексним заходом з експонування феномену авторської ляльки. В 2011 році в мережах фестивалю виокремлено проекти: «Етно Лялька», що презентує автентичні українські ляльки і їх авторські інтерпретації, та «Lady&Teddy», що спеціалізується на колекційних авторських ляльках та ведмедях Тедді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *